Yağ Şişesi Nasıl Temizlenir?

Yağ Şişesi Nasıl Temizlenir?

Yağ şişesi olarak genellikle evlerde cam şişeler tercih edilmektedir. Cam insan sağlığına en az zararı olan maddelerden bir tanesidir. Yağ ile etkileşime girmediği için de sık sık cam şişeler yağ konulup saklanılması için tercih edilmektedir.

Yağ şişesi olarak kullanılan bu camların tek kötü yanı temizlenmesidir. Temizlenme aşamasında uygulanması gereken basit yöntemlerin göz ardı edilmesi kişinin çok daha fazla zahmet etmesine ve zamanının kaybına sebep olmaktadır.

Yağ şişesini temizlenmek için uygulanacak birkaç püf nokta bulunmaktadır. Bu püf noktaları aşağıdan dikkatlice okuyunuz ve eksiksiz uygulayınız.

1-)Limon Kullanın

Yağ şişelerinin dış kısımlarını temizlemek o kadar zor bir durum değildir. Genellikle yağ çözücü özelliği yüksek olan kimyasallar ile yağ şişelerinin dış kısımları kolayca temizlenmektedir. Ancak yağ şişelerinin iç kısmını temizlemek problem olabilmektedir. Bu problemi önlemek amacıyla limon kullanabilirsiniz.

Yağ şişesinin içerisini öncelikle yağ çözücü bir madde ile yıkayınız ve içine birkaç limon dilimi koyun ve ılık su ilave edin. Bu şekilde yağ şişeniz bir akşam beklesin. Ardından yağ şişenizi yıkayınız. Limon şişenin dibinde bulunan bütün tortuları çıkarmaktadır.

2-)Tuz ve Sirke Kullanın

Tuz ve sirke şişenin içerisinde var olan ve ulaşılması güç olan lekelerin kolayca çıkmasını sağlamaktadır. Burada yapmanız gereken bir miktar tuzu ve sirkeyi şişenin içerisine koyunuz ve ağzını kapayarak bir süre çalkalayınız. Bu işlemi birkaç defa tekrar etmeniz gerekli olabilir. Bu aşamadan sonra şişenin içerisini önce ılık suyla yıkayınız ardından bol miktarda su ile yıkayarak sirke kokusunun kalmasını önleyiniz.

NOT: Sağlığınız açısından yağ şişelerini sık sık bu yöntemleri kullanarak temizleyiniz. Aksi halde yağın okside olma süresini hızlandırmış olursunuz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ