Yanık Kokusu Evden Nasıl Çıkar?

Yanık Kokusu Evden Nasıl Çıkar?

Yemeği dalgınlık sonucu unutmak ve yakmak hemen hemen herkesin başına sıkça gelen bir problemdir. Ne yazık ki bunun sonucundaki tek sorun aç kalmamız değildir. Yanık kokusu mutfak başta olmak üzere evin her kısmına yayılır. Peki yanık kokusu evden nasıl çıkar?

Yanık kokusu evin her yerine, duvarlara hatta eşyalara sinebilir. Bunu önlemek için alınması gereken birkaç önemli nokta bulunmaktadır.

1-)Evi Havalandırın

Öncelikli olarak yanık olması durumunda hızlıca pencereleri açarak, hava sirkülasyonunu sağlayınız bu sayede yanık kokusu eşyaların üzerine sinmeden hızlı bir şekilde dışarı çıkar.

Mutfakta meydana gelen yanık durumunda hızlıca aspiratörü açınız ve yanık kokusunun gitmesine yardımcı olunuz.

2-)Oda Parfümü Kullanın

Evin havalanmasından sonra muhakkak bir miktar yanık kokusu geriye kalmaktadır. Bu kokuyu gidermek için en güzel yol oda parfümü kullanmaktadır. Bu sayede hem yanık kokusunu kapatmış olursunuz hem de hoş bir koku kokar.

3-)Kokulu Mum Kullanın

Kokulu mumlar dekoratif amacıyla sık sık farklı ortamlarda kullanılmaktadır. Ancak bu amaç dışında evinizde kalan yanık kokularını gidermek amacıyla da kokulu mum kullanabilirsiniz.

4-)Süt Kullanın

Süt, kötü kokuları absorbe etme özelliğine sahiptir. Burada tek yapmanız gereken sütü az miktarda kaynatın ve yanık kokan odalarda bu sütü gezdiriniz. Bu işlemin daha etkili olması için bu esnada odanın kapılarını ve pencerelerini kapatınız. Aynı zamanda daha hızlı etki göstermesi için bir süre sütü odanın içerisinde bekletiniz.

5-)Kokulu Deterjan ile Yerleri Silin

Yerleri silmek için kullandığınız kokulu deterjanlar ve parlatıcılar eve hoş kokunun yayılmasını sağlayarak yanık kokusunu çok iyi şekilde kamufle edebilir. Bu işlemi birkaç kez uygulamanız kokunun tamamen yok olması için gerekli olabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ