Yanlış Kaynayan Kemik

Yanlış Kaynayan Kemik

Yanlış kaynayan kemik ciddi sorunlar doğurabilmektedir. Özellikle alçı çıkarıldıktan sonra kemiğin yanlış kaynadığı genellikle görüntüsünden anlaşılmaktadır. Kemiğin yanlış kaynaması deformasyona sebep olabilmektedir.

Genellikle kemik kırıkları ya da kemik çatlaması meydana geldiğinde uzmanlar tarafından film çekilir. Film çekildiğinde kırığın boyutu, tam olarak nerede yer aldığı tespit edilir. Bu sorunun uzman bir hekim tarafından yorumlanması ve teşhisin konması gerekmektedir. Ancak bazı durumlarda film sonuçları yanlış şekilde yorumlanabilir veya yanlış uygulanan alçı kemiğin farklı şekilde kaynamasına sebep olabilir.

Kırığın alçıda olduğu esnada kişinin hareketlerine dikkat etmesi gerekmektedir. Kolun alçıda olduğu esnada yapılan yanlış hareketler kolun yerinin değişmesine ve buna bağlı olarak kemiğin yanlış şekilde kaynamasına sebep olabilir.

Yanlış kaynayan kemik kişinin hareket etmesi esnasında ciddi ağrı ve acı hissetmesine sebep olabilir. Hatta bazı olgularda kişinin görüntüsünde hiçbir anormallik yoktur ancak kemiğin yanlış kaynamış olduğu kişinin aşırı ağrı ve acı çekmesine bağlı olarak doktora gitmesi sonucunda farkedilmektedir.

Yanlış Kaynayan Kemik Tedavisi

Yanlış kaynayan kemiğin acilen düzeltilmesi gerekmektedir. Bu sebeple alçı çıkarıldıktan sonra kemiğin yanlış kaynadığı anlaşılır ise vakit kaybetmeden uzman tarafından müdahale edilir.

Yanlış kaynayan kemiğin düzeltilmesi için genellikle cerrahi yöntemlere başvurulmaktadır. Kişinin acı çekmesini engellemek amacı ile genel anestezi altında işlem yapılır.

Hekim tarafından kemiğin kaynadığı noktadan tekrar ayrılması sağlanır ve kaynamanın olması gereken doğru yerden işlem yapılır. Genellikle bu işlem ameliyat esnasında acı vermese de hasta iyileşme süresini acılı bir şekilde geçirmektedir.

Bu gibi durumlarda ikinci kez kemiğin kaynaması şansa bırakılmaz. Genellikle kemiklerin birbiri ile bağlantısının arttırılması için platin ve benzeri aparatlar kullanılmaktadır.

Yanlış kaynayan kemik bazı yaşlı kişilerde hastanın sağlığı göz önünde tutularak tedavi edilmektedir.

NOT: Daha detaylı ve geniş bilgi için mutlaka uzman doktora başvurmanız önerilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ