Yanmış Saçlar Nasıl Boyanır?

Yanmış Saçlar Nasıl Boyanır?

Görsel olarak özellikle kadınların kabusu olan yanmış saçlar nasıl boyanır ya da nasıl kamufle edilir bilen bir kuaför ile çalışmak son derece önemlidir. Çünkü saç, vücudun en doğal makyajıdır. Peki yanmış saçlar ile nasıl baş edilir?

Yanmış Saçların Boyanmasında Püf Noktalar

  • İşlemlere başlanmadan önce, kuaför seçimine azami dikkat gösterilmelidir. Mümkünse daha önce bu kuaföre gitmiş kişilerle iletişime geçilmeli ve görüş alınmalıdır.
  • Saçtaki kırıkların ve yanan bölgenin tespiti yapılmadan boyama işlemine geçilmesi doğru değildir. Boya uygulanacaksa, bu en son aşama olmalıdır.
  • Özellikle uç kısımlarda meydana gelen yanıklar, kesilmeyecekse, boyanın en son bu bölgelerde uygulanması önemlidir.
  • Normalde olduğu gibi boyama işlemine önce dip kısımlardan başlanmalıdır. Boyama esnasında saçın çekiştirilmesi ya da zarar görecek şekilde hor davranılması zaten yanmış olan saç tellerine iyice zarar verecektir. Bu nedenle hassas davranılması gerekir.
  • Boya saç üzerinde ne kadar beklerse, kırılma ve yıpranma payı da o oranda artar. Bu nedenle olması gerekenden bir müddet daha erken boya saçtan temizlenmelidir.
  • Boyadan sonra gelen yıkama aşamasında suyun sıcaklığı ılık olacak şekilde ayarlanmalıdır. Çok soğuk ya da çok sıcak su hem saç köklerini hem de saç uçlarını yoracaktır.

Yanmış Saçlar Eski Haline Gelir mi?

Elbette, zamanla da olsa saçları eski haline döndürmek mümkündür. Bunun en kısa yolu, yanan bölgelerin kesilmesidir. Yanıkların gitmesi, saçın kendini toparlayabilmesi açısından oldukça önemlidir. Ancak eğer yanma durumu saç uçlarında değil, saçın diplerine yakın bölgelerde meydana gelmiş ise farklı yöntemlerin uygulanması daha etkili olacaktır. Buna göre;

  • Yüksek ısılı işlemler, yeniden ve yeniden boya ile saçın temas etmesi gibi yıpratıcı faaliyetler en az 3-4 ay kadar rafa kaldırılmalı, saç kendi haline bırakılmalıdır.
  • Boyalı olan saçta bir yanma işlemi meydana geldiyse, üzerine yapılacak yeni boyama işlemi saçın yarısından itibaren yapılmalı, saç dipleri korunmalıdır.
  • Saç diplerine oksijen verilmesi de işe yarayan bir uygulamadır. Saçların hızla kendini toparlaması için oksijen kullanılabilir, böylece saç dipleri hava alarak canlanır.
  • Yanmış saç telleri için evde bazı saç maskeleri de hazırlanabilir. Bunlar saçların hem parlaklığını hem de gücünü kazanması için bir tür takviye programı gibi düşünülebilir. Özellikle yumurta sarısı, sirke, zeytinyağı, çam terebentin yağı, badem yağı ve susam yağı saçlara bakım yapan ve faydası denenmiş ürünlerdir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ