Yaş Pasta Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Yaş Pasta Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Tatlılar birçok kişi tarafından sevilerek tüketilen besinlerden biridir. Tatlılar çeşitlilik anlamında oldukça zengin bir yelpazeye sahiptir. Bu nedenle herkes çeşitli türlerde bulunan tatlıları tüketebilir. Özellikle çocuklar tarafından en çok sevilen tatlı türü ise yaş pastalardır. Çikolatalı, meyveli, krokanlı gibi birçok çeşidi bulunan yaş pastalar doğum günü kutlamalarının sembolü olarak vazgeçilmez birer kutlama tatlısı olmuştur. Genellikle doğum günü kutlamalarında tüketilen yaş pastalar yıl içerisinde farklı zamanlarda da oldukça çok tüketilmektedir. Ancak zaman zaman fazla miktarlarda temin edilmiş olabiliyor.

Bunun yanı sıra misafir ikramları arasında da oldukça fazla yer edinen yaş pasta ikramlık olarak da sıklıkla tüketilmektedir. Bu amaçla yapılan yaş pastaları ise önceden hazırlayarak aniden gelen misafirlere karşı hazırlık yapılabilir. Bunun için yaş pastayı buzlukta saklamak en ideal yol olacaktır. Yaş pastaları buzlukta saklamak mümkündür. Ancak dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır.

Yaş Pasta Dondurucuda Nasıl Muhafaza Edilir?

1-)Pastanın Keki

Yaş pastaları dondurucuya koymadan önce kek hamuru ile ilgili bilgi sahibi olmakta fayda vardır. Çünkü yaş pastanın keki eğer yağlı bir hamur ile yapıldıysa dondurucuda bu yağ donar. Bu nedenle yağsız kek ile yapılan yaş pastalar dondurucuda saklamak için çok daha idealdir.

2-)Saklama Kabı Seçimi

Saklama kabı seçimi dondurucuda saklamak istediğiniz yaş pastalar için en önemli adımlardan biridir. Çünkü yaş pastalar darbelerden kolaylıkla etkilenebilen tatlılardan biridir. Yumuşak yapılı olmalarından dolayı en ufak bir çarpma bile pastaların şeklinin bozulmasına neden olur.

Bu sebeple yaş pastaları dondurucuda saklamak için sert kaplar tercih etmek daha etkili sonuçlar almanızı sağlayacaktır. Cam ürünler dondurucuya konmayacağı için metal ya da plastik bir saklama kabı tercih etmek en ideal soncu verecektir. Bunun yanı sıra dondurucunuzdaki yer miktarına ve saklamak istediğiniz porsiyonlar büyüklüğüne göre yaş pastaları streç filme ya da alüminyum folyoya sararak da saklayabilirsiniz. Bu yöntemler darbelere karşı dayanaklı olmayacağı için porsiyonlar şeklinde saklamak istediğiniz pastaları dilim dilim sararak koyma konusunda daha etkili olacaktır.

3-)Yer Hazırlama

Yaş pastaların şekilleri kolay bozulabilir bu nedenle yaş pastaları dondurucuya kaldırmadan önce uygun ebatlarda yer ayarlamak gerekir. Porsiyonlara bölüp sararak kaldıracağınız yaş pastaları yerleştirmek daha kolay olacaktır. Ancak bu noktada pastaların darbe almaması için hazırladığınız dilimleri en üst rafa koymaya özen gösterin. Ayrıca sararak kaldırdığınız yaş pastalar dondurucunun kokusunu çekebilir. Bu nedenle et, balık, tavuk gibi gıdalar ile aynı çekmecede saklamayın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ