Yataktaki Kurumuş Kan Lekesi Nasıl Çıkar?

Yataktaki Kurumuş Kan Lekesi Nasıl Çıkar?

Kan lekesi özellikle de kadınları telaşlandıran lekelerden biridir. Ne yapacağımızı şaşırırız ve zorlu bir durumla baş başa kaldığımızı düşünürüz. Ancak kan lekesi sanıldığı kadar da zor bir leke değildir. Özellikle taze kan daha kolay çıkar. Kurumuş kan ise biraz uğraştırsa da çıkmayacak bir leke değildir. Çeşitli nedenler yüzünden yataklara kan bulaşabilir. Bu durum fark edildiğinde kan lekesi kurumuş ise uygulanabilecek birkaç yöntem mevcuttur. Bu yöntemleri uygulayabilmek için ise soğuk su, tuz, kaya tuzu, sprey şişesi, hidrojen peroksit, amonyak, diş macunu ve temiz bir bez gerekmektedir.

1-)Soğuk Su ve Tuz ile Çıkarma

Öncelikle 1 çay bardağı soğuk suya 2 çay kaşığı tuz ölçüsü oranında kurumuş kan miktarı ile doğru orantılı olarak bir karışım hazırlayın. Bu karışımı hazırladıktan sonra sprey şişesine koyun. Yatağın üzerindeki kurumuş kan lekesinin olduğu bölgeye de kaya tuzu koyun. Kaya tuzu kan lekesini emmeye başlayacaktır. Kaya tuzu kan lekesini içine çekene kadar bekleyin. Kaya tuzu kan lekesini yeterince içine çektikten sonra hazırladığınız karışımı lekenin üzerine sıkın. Ardından temiz ve kuru bir bez ile silin.

2-)Hidrojen Peroksit ile Çıkarma

Kurumuş kan lekesinin genişliği ile orantılı hidrojen peroksiti lekenin üzerine dökün. Çok fazla olmaması da az olmaması da lekenin düzgün çıkabilmesi açısından oldukça önemlidir. Bu şekilde 1 dakika kadar bekleyin. Hidrojen peroksit döktüğünüz lekeli alanı 30 saniye 1 dakika sonra temiz ve kuru bir bez ile lekenin üzerini hafif hafif ovalayın. Bu adımı da bitirdikten sonra soğuk su ile nemlendirilmiş bir bez yardımı ile silin ve kurumaya bırakın.

3-)Amonyak ile Çıkarma

Kurumuş kan lekeleri üzerinde amonyak da oldukça etkili bir yöntemdir. Amonyak yöntemini kullanmak için 1 litre suya 2 yemek kaşığı amonyak ölçüsünü kullanın. Bu ölçü ile hazırladığınız karışımı naylon bir parça yardımı ile kurumuş kan lekesinin üzerine sürün. Bir süre bekledikten sonra lekenin çıktığını göreceksiniz.

4-)Diş Macunu ile Çıkarma

Kurumuş kan lekesinin olduğu bölgeye diş macunu sıkın. Diş fırçası ile leke üzerinde macunu iyice dağıtın. Diş fırçası yerine bir bez ya da direkt elinizi de kullanabilirsiniz. Tüm lekenin üzerini diş macunu ile kapladıktan sonra kurumasını bekleyin. Ardından soğuk su ile diş macunu tamamen çıkana kadar silin.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ