Yeni Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Yeni Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Yeni alınan buzdolabınızın kurulumu yetkili servis tarafından yapıldıktan sonra size düşen durum ise işin temizlik kısmıdır.

Yeni Derin Dondurucu Temizleme Yöntemleri

1.Aşama

Yeni aldığınız buzdolabınızın üzerinde bulunan kaplama kağıtlarını dolabınıza zarar vermeden nazikçe çıkarınız. Ambalajını çıkardığınız dolabınızı fişe takmadan ve içerisine yiyecek koymadan önce temizlemelisiniz.

2.Aşama

Öncelik olarak dikkat etmeniz gereken bir püf nokta olarak buzdolabı temizliğinde asla kesici, delici özellikte olan sert yapılı aletleri kullanmamalısınız. Aksi halde dolabınız delinebilir ve içerisindeki gaz dağılımı değişerek dolabınız bozulabilir. İç kısmı boş olan buzdolabınız temizlemek için fısfıs özelliği olan bir şişe içerisine 1 yemek kaşığı kadar sirke, 1 yemek kaşığı kadar karbonat ekledikten sonra iyice karıştırınız. Yapmış olduğunuz karışımı buzdolabınızın her noktasına gelecek biçimde dolabın iç kısmına sıkınız.

Her yerine karışım püskürtmüş olduğunuz dolabınızın içine yumuşak bir bez ya da sünger yardımıyla iyice siliniz. Oldukça ekonomik, yapımı kolay ve doğal olan karışımı bir kez daha yaparak buzdolabınızı tekrar silerseniz dolabınız çok daha hijyenik bir hale gelecektir.

3.Aşama

Antibakteriyel özellikte olan sirke-karbonat karışımı ile buzdolabınızı sildikten sonra kuru ve temiz bir bez yardımı ile hiç ıslaklık ve nem kalmayacak konuma gelene buzdolabınızı siliniz. Aksi halde kalan nem buzdolabınızda koku oluşumuna yol açabilir.

PÜF NOKTASI:

Girinti ve çıkıntılara sahip olan buzdolabınızı temizledikten sonra kurulama işlemini gerçekleştirirken hiçbir yerinde nem kalmadığından emin olmak için ucu sivri olmayan bir tahta ya da tahta kaşık sapına pamuklu kuru bir bez doladıktan sonra girintili bölgeleri bu araç yardımı ile kurulayınız.

4.adım

Temizledikten sonra buzdolabınıza koyacak olduğunuz gıda maddelerinin koku yapmasını engellemek adına 3 doğal ve ekonomik yöntemi uygulayarak kötü kokuları engellemek adına önlem alabilirsiniz.

İlk olarak saman kağıt kullanabilirsiniz. Oldukça ucuz olan saman kağıtları katladıktan sonra buzdolabınıza yerleştirerek kötü kokuları çekmesini sağlayabilirsiniz.

Başka bir yöntem olarak da 10 ml civarında vanilya özütünü plastik kapaklı bir saklama kabına koyunuz ve ardından bu kapağa delikler açarak dolabınıza yerleştiriniz. Hava sirkülasyonu sayesinde zamanla vanilya kokusu dolabınıza yayılacaktır.

Son olarak da derin bir kaba koyacak olduğunuz 200 gram kadar karbonat kötü koku oluşumunu önleyecektir.

PÜF NOKTASI:

Yeni almış olduğunuz buzdolabınızı temizlerken çamaşır suyu gibi kimyasal temizleyicilerden kaçınınız. Kimyasal özellikte olan temizleyicileri buzdolabından arındırmak oldukça güç olmasının yanı sıra yeni aldığınız dolabın çizilmesine de sebep olabilmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ