Yeni Mobilya Kokusu Nasıl Giderilir?

Yeni Mobilya Kokusu Nasıl Giderilir?

Yeni mobilyalar genellikle yapılan ürünün ham maddesine bağlı olarak çeşitli kokular oluşturmaktadır. Bu kokular çoğu zaman kısa sürelidir ve havalandırma ile hızla geçmektedir. Ancak bazen ise mobilyanın yapıldığı ham maddeye bağlı olarak yeni mobilyalarda oluşan koku kolay kolay çıkmayabilir. Böyle durumlarda kokunun hızla giderilmesi için bazı alternatif yöntemlerin kullanılması gerekmektedir.

Kullanacağınız yöntemlerin mobilyalarınıza zarar vermediğinden emin olunuz. Kötü bir durum ile karşılamamak için öncelikli olarak kullanacağınız materyali mobilyanın küçük bir kısmında deneyiniz.

1-)Havalandırma Yapınız

Çoğu mobilya genellikle ambalajlı halde tutulmaktadır. Ambalaj materyallerinin kokusu uzun süreli saklanma durumlarında mobilyalara geçebilir. Böyle bir durumla karşılaşırsanız öncelikli olarak yapmanız gereken mobilyalarınızı yerleştirdikten sonra havalandırmanızdır.

Havalanma işlemini mobilyaları koyduğunuz odadaki pencereleri uzun süre açık bırakarak yapabilirsiniz. Eğer bu durum işe yaramazsa aşağıdaki alternatif yöntemlerden birkaçını deneyebilirsiniz.

2-)Bayat Ekmek Koyun

Çok alışılmış bir yöntem değildir. Genellikle çoğu kişi tarafından bilinmeyen bu yöntem hem mobilyalara zarar vermez hem de var olan kokunun hızla giderilmesini sağlar, etkili bir yöntemdir.

Bu yöntemde yapmanız gereken yeni aldığınız mobilyaların bulunduğu odaya özellikle belirli bölgelere bayat ekmek koyunuz. Bu bayat ekmekleri bir günden fazla ortamda tutmayınız. Her gün düzenli olarak bayat ekmekleri değiştiriniz. Bu işlemi koku giderilene kadar yapmanız gerekebilir.

3-)Süt Kullanın

Kaynamış süt, koku absorbe etme özelliğine sahiptir. Odadaki mobilya kokularını gidermek amacıyla kullanabilirsiniz. Bu yöntem aynı zamanda kötü kokuların giderilmesi için de sıkça tercih edilmektedir.

Bu yöntemi mobilya kokusu bulunan oda içerisinde gerçekleştirin. İşlem esnasında odanın kapı ve pencerelerinin kapalı olduğundan emin olunuz. Kaynamış sütü odaya koyun ve en az üç saat odanın kapısını açmadan bekleyin. Bu yöntem var olan yeni mobilyaların oluşturmuş olduğu kötü kokuları hızla absorbe eder.

Bu işlemin ardından odanın pencerelerini ve kapısını açarak havalandırma işlemi yapabilirsiniz.

4-)Karbonat Kullanın

Karbonatta evde kolayca bulabileceğiniz ve koku gidermede kullanabileceğiniz bir maddedir. Odanın belirli köşelerine karbonat koyarak yeni mobilyalardan dolayı oluşan kötü kokulardan kurtulabilirsiniz. Aynı zamanda karbonat içeren ılık su ile mobilyaların belirli kısımlarını silebilirsiniz. Bu işlem de yeni mobilyalarda var olan kokuların giderilmesini sağlar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ