Yeşil Soğan Nasıl Saklanır?

Yeşil Soğan Nasıl Saklanır?

Yeşil soğan diğer bir deyiş ile taze soğan salataların vazgeçilmezi olarak hemen hemen her evde kullanılan bir sebzedir. Taze oluşu ne yazık ki doğru saklanmadığı süre boyunca hızla geçer. Buzdolabında saklanmasına rağmen doğru şekilde saklanmayan taze soğan hızla çürümeye başlar.

Yeşil soğanın bozulmadan uzun süre boyunca buzdolabında saklanmasını sağlayabilmek için evde uygulayabileceğiniz birkaç pratik yöntem bulunmaktadır. Siz de yeşil soğanın kolay bozulmasından artık sıkıldıysanız bu yöntemlerden herhangi birini deneyebilirsiniz.

Yeşil Soğan Saklama Yöntemleri

1-)Pet Şişe Kullanın

Pet şişeleri kullanarak taze soğanlarınızı bozulmadan saklayabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken yeşil soğanları güzelce yıkayınız ve istediğiniz boyutlarda küçülterek doğrayınız. Bu işlemin ardından yeşil soğanları küçük boy pet şişeler içerisine koyunuz. Bu işlemin ardından buzdolabının dondurucu kısmına koyunuz. İhtiyacınız olduğu zaman buradan pet şişeyi çıkararak kullanabilirsiniz.

2-)Havlu Kağıda Sarınız

Bu işlem daha çok yeşil soğanın buzdolabının sebze ve meyve bölümünde saklanması için uygulayabileceğiniz pratik bir yöntemdir. Bu işlem için öncelikli olarak taze soğanlarınızı yıkayınız ve çöplerinden ayırınız. Bu işlemin ardından yeşil soğanların suyunu alıp havlu kağıtlara sarınız. Bu işlem yeşil soğanın daha uzun süre taze bir şekilde saklanmasını sağlamaktadır.

3-)Buzdolabı Poşeti Kullanın

Bu işlem hem buzdolabının sebze meyve bölümünde saklamak için hem de dondurucu kısmında saklamak için uygulayabileceğiniz bir yöntemdir. Yeşil soğanları bu yöntem ile yıkayarak ya da yıkamadan, doğrayarak ya da doğramadan saklamanız mümkün olabilmektedir. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli husus yeşil soğanları ıslak bir şekilde poşetlememektir. Islak yeşil soğanların hızlı bir şekilde bozulmasına sebep olmaktadır. Ayrıca kullanılan buzdolabı poşetlerinin ağzının sıkı bir şekilde kapatılması yeşil soğanların hava ile olan temasının kesilmesini sağlar. Bu durumda yeşil soğanların daha uzun süre taze bir şekilde muhafaza edilmesini sağlamaktadır.

Yeşil Soğan Saklamasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Öncelikli olarak aldığınız yeşil soğanın uzun süre saklanmasını sağlayabilmek için taze olduğundan emin olunuz. Eğer yeşil soğanda sararmış yapraklar söz konusu ise hemen ayırınız. Yıkayarak saklamanız buzdolabı içerisindeki sterilizasyonun sağlanması açısından da önemlidir. Yeşil soğanları yıkama işleminin ardından muhakkak bir süre suyun süzülmesi için bekleyin, bu işlemin ardından havlu kağıtlar ile suyun olabildiğince fazlasını alınız. Bu işlem sayesinde yeşil soğanınızın en uzun süre taze ve bozulmadan saklanmasını sağlayabilirsiniz. Bu işlemin ardından isterseniz sebzelik kısmında isterseniz de dondurucu kısmında yeşil soğanlarınızı saklayabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ