Yılbaşında Evde Yapılabilecek Süsler

Yılbaşında Evde Yapılabilecek Süsler

Yılbaşında evde yapabileceğiniz en pratik süs çeşitleriniz sizler için derledik.

Yılbaşında Evde Yapabileceğiniz Süsler

1-)Disko Topu

Evdeki eski ve işe yaramayan CD’leri küçük parçalar halinde kesin. Üzerinde delik açıp ip geçirdiğiniz plastik veya cam fanusun üstüne sıcak tutkal yardımıyla CD parçalarını yapıştırın. Parçaların mükemmel olmasına gerek yok. Işığı yansıtıp gözünüzü kamaştıracağı için parçaların düzgün kesilip kesilmediği pek önemli olmayacaktır.

2-)Küçük Ampuller

Ampul camlarının içindeki küçük telleri ve ampulleri çıkararak süslemeleriniz için mükemmel bir yüzey elde edebilirsiniz. Ampullerin üstüne cam boyası ile mükemmel kardan adam siluetleri çizebilirsiniz. Aynı zamanda ampullerin içini kumla doldurup iyi dileklerinizi bir kağıda yazıp kıvırarak bu ampullerin içine atabilirsiniz. Yılbaşı ev dekorasyonunuz için şık ve klas bir parça olacağı kesin.

3-)İplikten Halkalar

Hasır iplerle her alanda müthiş dekorasyonlar yapabileceğiniz gibi yılbaşı ağaçlarınız için de süsler yapabilirsiniz. Eski deri veya metal bilekliklerinizin etrafına hasır ip dolayarak güzel bir halka elde edebilirsiniz. Hasır ipleri silikon tabancası ile sıkı bir şekilde yapıştırabilirsiniz.

4-)Kapı Süsleri

Origami kağıtlarıyla yeşil, kırmızı ve beyaz çiçekler yapıp su bazlı yapıştırıcıyla kalın bir telin üzerine karışık şekilde dizebilirsiniz. Çiçek dışında bir sürü küçük objeyi aynı şekilde birleştirip havalı bir kapı süsü elde edebilirsiniz.

5-)Fotoğraf Askıları

Ailenizle birlikte olduğunuz anları ölümsüzleştirdiğiniz samimi fotoğraflarınızı yılbaşı ağacınızın üstüne hasır ip yardımıyla spiral şeklinde asabilirsiniz. İlk önce hasır ipi ağacın etrafına dolayın. Sonrasında küçük mandallar yardımıyla fotoğraflarınızı asın. Kendi fotoğraflarınız sadece size özel bir dekorasyon yaratmanıza yardımcı olacaktır.

6-)Kar Spreyleri

Kar spreylerini cam vazolarınızın ve şamdanlarınızın üzerine sıkın. Camın üzerinde çok estetik bir hava yaratacaklardır.

7-)Esprili Mumlar

Herhangi bir kavanozun dışını belli bölgeleri boyamamak kaydıyla siyaha boyayın. Ters boyama işlemiyle, boyamadığınız yerlerde kalan bölgeleri kardan adam şeklinde ve şerit şeklinde boş bırakabilirsiniz. Sonrasında kavanozun kapağında birkaç küçük delik açın. Bir adet tealight mumu kapağın iç kısmına delikleri kapatmayacak şekilde yapıştırın. Silikon tabancası kullanmanız önerilir. Mumu yakıp kapağı kapattığınızda oluşan görüntü karşısında büyüleneceksiniz!

8-)Kara Tahta ve Tebeşir

Herhangi bir tahtayı sprey boyayla siyaha boyayarak üzerine tebeşirle yaratıcı ve samimi cümleler yazabilirsiniz. Belki de yeni yıl dileklerinizi ailenize böyle sergilemek istersiniz.

9-)Eski Kumaşlardan Halı

Artık giymediğiniz bir kıyafeti veya artık kullanmadığınız bir havluyu bu şekilde değerlendirebilirsiniz. Canlı renklerle göz kamaştıran kumaşları 10×10 cm’lik kareler şeklinde kesin. Kendi istediğiniz ölçülerde de kesebilirsiniz. Farklı kumaş ve havluları birbirine dikin ve elinizde rengarenk bir halınız olsun. Yaptığınız bu örtü hem oyun halısı olarak hem de yılbaşı ağacının altına serilen bir örtü olarak kullanılabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ