Yılbaşında Evde Yapılabilecekler

Yılbaşında Evde Yapılabilecekler

Yılbaşı geceleri tüm yıl boyunca coşkuyla ve sabırla beklenen belki de yılın en umut dolu günü olarak hayatlarımızda yer almaktadır. Yılbaşı için birbirinden farklı birçok batıl inançlar bulunmaktadır. Bunlardan en yaygını ise yeni yıla nasıl girersen bütün yılın öyle geçer inancıdır. Yaşadığı coşkuyu ve umudu yansıtmanın yanı sıra bu batıl inancın gerçekleşme umudunun da etkisi ile yılbaşı akşamı herkes çok eğlenmek ister. Ancak bazı yıllar hayal ettiğimiz gibi olmayabilir. Dışarı çıkma planları yaparken kendinizi evde bulduğunuz zamanlar olabilir. Bunun yanı sıra evde olmak istediğiniz için de evde olabilirsiniz.

Her ne kadar başta evde yılbaşı kutlaması sıkıcı gibi gelse de kulağa aslında oldukça eğlenceli olabilir. Bu eğlencenin yanı sıra cebinizi ve sağlığınızı da hiç riske atmadan korumuş olursunuz. Evde yılbaşı kutlamak dışarıda kutlamaya göre çok daha ekonomik olmaktadır. Bunun yanı sıra taciz, kapkaç tarzı olumsuz durumlar yaşama şansınızda ortadan kalkmaktadır. Yılbaşını evde kutlamak için yapılabilecek 4 aktiviteyi sizler için derledik.

Yılbaşında Evde Yapılabilecek 4 Şey

1-)Yılbaşı Partisi

Yılbaşı partisi evde yılbaşı kutlamanın en eğlenceli halidir. İster kendi evinizde düzenlediğiniz bir parti olsun ister bir arkadaşınızın düzenlediği partiye davetli olun. Evde sevdiğiniz arkadaşlarınız ile birlikte yılbaşı partisi düzenlemek fazlasıyla eğlencelidir. İstediğiniz içeceklerden istediğiniz kadar alıp istediğiniz yemeği yiyebilirsiniz. Bunun yanı sıra sevdiğiniz arkadaşlarınızla birlikte olmanın verdiği mutluluk paha biçilemez. Ayrıca hep birlikte birçok oyun oynayarak keyifli zaman geçirebilirsiniz.

2-)Tombala, Monopoly Oynamak

Evde yılbaşı kutlamalarının gelenekselmiş hale gelen vazgeçilmez oyunları ise tombala ve monopoly’dir. Akşam yemeğinden sonra monopoly oynanmaya başlanır ve gece yarısı yaklaşana kadar monopoly oynanmaya devam edilir. Saat 12’ye yaklaştıkça monopoly yavaş yavaş bırakılır ve yerine tombala geçmeye başlar. 10 saniye kalana kadar tombala oynanır ve ardından geri sayım başlanarak yeni yıla girilir. Daha sonra ise aile büyüklerinin uykusu gelmemiş ise oyuna devam edilebilirken uykularının gelmeleri durumunda yılbaşı kutlamaları uykuya yer vermek durumundadır.

3-)Piyango Kovalamak

Gece boyu büyük bir heyecanla devam eden milli piyango çekilişleri 4 göz ile takip edilir. Böylece büyük umutlar ile almış olduğunuz milli piyango biletinizin para karşılığı olup olmadığına bakarken bir yandan da en azından amorti çıksın da kendi parasını çıkarsın diye dua edersiniz.

4-)Film İzlemek

Film izlemek yılbaşı akşamlarını evde geçirirken yapılabilecek en ideal uygulamalardan birisidir. Özellikle ailenizle birlikte evde bir yılbaşı kutlaması yapıyorsanız, komik bir film açarak her yaşa hitap eden bir film izleyebilirsiniz. Hatta mısır patlatarak daha keyifli bir hale dönüştürebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ