Yoğurdun Sulanması Nasıl Önlenir?

Yoğurdun Sulanması Nasıl Önlenir?

Yoğurt, süt ve süt ürünleri gıdaların içerisinde yer alan ve sütten elde edilen oldukça sağlıklı ve de lezzetli bir gıdadır. İnsan sağlığına birçok faydasının bulunmasının yanı sıra özellikle kalsiyum açısından çok zengin bir gıdadır. Bu nedenle de özellikle kemik gelişimi açısından mutlaka tüketilmesi gerekmektedir. Bu özelliği gelişim çağındaki çocuklar için çok önemlidir.

Yoğurtta bulunan kalsiyum çocukların yanı sıra yetişkinler içinde oldukça faydalıdır. Çocuklarda kemik gelişimine destek olan yoğurt yetişkinlerde ise kemik erimesi gibi hastalıkları önlemede oldukça faydalıdır. Tüm bu faydaları göz önünde tutulduğunda yoğurt tüketimi oldukça önemlidir.

Ancak yoğurtlar saklanma süreleri uzadıkça sulanmaya başlarlar. Yoğurt suyu da oldukça faydalıdır fakat yine de yoğurdun sulanması istenilen bir durum değildir. Bu durumu önlemek için ise uygulanabilecek birkaç nokta vardır. Bu noktalara dikkat edilmesi durumunda yoğurdun sulanmasını önlemiş olursunuz.

Yoğurdun Sulanması Nasıl Engellenir?

1-)Taşınması Dikkat Ederek

Yoğurdun sulanmasına neden olan etkenlerden bir tanesi yoğurdun taşınmasıdır. Yoğurt hassas yiyeceklerden birisi olduğu için taşınma sırasında oldukça özen gösterilmelidir. Yoğurt taşınırken olabildiğince sabit kalacak şekilde taşınmalıdır. Sallanan yoğurtlar çok daha kısa sürede ve daha çok sulanmaktadır.

2-)Kaşık Kullanımı

Kaşık kullanımı yoğurtların sulanması konusunda ki en önemli nedenlerden birisidir. Yıkanmasının ve kullanımının kolay olmasından dolayı genellikle metal kaşıklar tercih edilmektedir. Ancak metal kaşık kullanımı yoğurdun daha çok sulanmasına neden olur. Bu nedenle yoğurt alırken tahta kaşık kullanmak gerekir. Böylece yoğurt çok daha az sulanacaktır.

3-)Yoğurt Kullanımı

Yoğurt kullanımına dikkat edilmesi yoğurdun sulanmasını ciddi derecede azaltmaktadır. Yoğurdu tüketirken bazı noktalara dikkat etmek gerekmektedir. Öncelikli olarak yoğurdu bulunduğu kaptan alırken olabildiğince yassı hareketler ile almak gerekir. Yoğurdun yüzeyinde çukurların oluşmasına neden olmak yoğurdun sulanmasına neden olur.

Bunun yanı sıra yoğurt kullanımı ile ilgili dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da yoğurdun bütünlüğünü bozmamaktır. Yoğurt bulunduğu kabın içerisinden kullanılacağı kadar alınıp daha sonra işleme tabi tutulmalıdır. Bu noktada en sık yapılan yanlış yoğurdu karıştırmaktır. Dolaba geri kaldıracağınız yoğurdu eğer karıştırarak kaldırırsanız bu yoğurdunuzun daha kısa süre içinde sulanmasına neden olur.

4-)Tülbent Kullanarak

Yoğurdunuz sulandıysa yoğurdu bir tülbentin içine koyarak lavabonun üzerine asın ve bir süre böyle bekleyin. Böylece yoğurdun suyu akacaktır ve sulanma meydana gelmeyecektir.

NOT: Yoğurt yapısı gereği sulanan bir besindir. Bu nedenle tam olarak yoğurdun sulanmasını önlemek mümkün değildir. Ancak bu işlemlerin uygulanması ile birlikte bu süreyi geciktirmekle birlikte oluşan su miktarını azaltabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ