Yoğurdun Suyu Nasıl Alınır?

Yoğurdun Suyu Nasıl Alınır?

Yoğurdun suyu nasıl alınır, ne gibi faydaları vardır, nerelerde kullanılır? Bu gibi konular mutfakta oldukça işe yaramaktadır. Yoğurt suyunun alınması işlemi esasında son derece kolaydır. Bu işlem için az malzeme ve işi bilmek yeterli olacaktır. Yoğurt suyunun faydaları bilindiği gibi çok fazladır ve aynı zamanda bahsi geçen bu işlem, süzme yoğurt yapımı için de büyük bir kolaylık sağlamaktadır.

Yoğurt Suyu Kolayca Alınabilir

Yoğurt suyunun alınabilmesi için öncelikle yoğurdun geniş bir kaba alınması gerekmektedir. Zeminden yüksekte bir şekilde sabitlenen yoğurdun bulunduğu kabın üzerine, mutfakta kullanılmayan temiz havlu, bir bez ya da tülbent, bir ucu aşağı doğru sarkacak şekilde kapatılır. Sarkıtılan bu uç, bir başka kabın içine konur ve bu sayede yoğurdun suyunun süzülmesi sağlanır. Bez ıslandığında sıkılarak yeniden aynı işlem tekrarlanabilir. Böylece yoğurt içindeki tüm su, diğer kaba geçecektir.

Bu işlem temiz bir bez çuval ile de yapılabilir. Bezin içerisine yoğurt eklendikten sonra bu çuval lavabo başına asılır ya da bir kabın içine yüksekçe yerleştirilir. Bu sayede yoğurdun suyu bezin dışına akacaktır.

Yoğurt Suyu Ne İşe Yarar?

Bir mucize olarak nitelendirilebilecek olan yoğurt suyu, birçok hastalığın tedavisinde doğal bir yöntem olarak kullanılabilmektedir. Elbette ki burada doğru zamanda ve doğru dozda alınması büyük önem taşımaktadır.

  • Yoğurt suyu, fazla kilolardan kurtulmada son derece etkilidir. İçerisinde bulunan B vitamini sayesinde, tokluk hissi yaratarak bireyin yemek yeme isteğini önler.
  • Böbreğinde sorun ya da taş olan kişilerin yoğurt suyu tükettiklerinde uzun vadede bu sorundan kurtuldukları gözlenmiştir. Yoğurt suyu böbreklerde temizleme işlemi yapar ve kum, taş gibi zararlı içerikleri ortadan kaldırır.
  • İçerisinde bulunan yararlı bakteriler sayesinde metabolizmayı hızlandırır ve kabızlık gibi bağırsak problemlerinin önüne geçer.
  • Şeker hastası olan bireylerin düzenli olarak yoğurt suyu tüketmeleri, kan basıncının dengelenmesi ve bu dengenin sabit tutulması bakımından fayda sağlamaktadır.
  • Tiroid ile ilgili rahatsızlıklar için de yoğurt suyu tüketilebilir. Yoğurdun yenerek tüketilmesi de bu rahatsızlık için rahatlatıcı etkiye sahiptir. Özellikle soda ile mayalandığında tiroidi dengelediği bilinmektedir.
  • Ciltte zaman içinde meydana gelen lekelerin temizlenmesi ve yok edilmesi için de yoğurt suyu kullanılabilmektedir. Yoğurt suyu maske olarak cilde uygulandığında kısa sürede etkisini gösterecektir.
  • Düzenli olarak spor yapan bireylere, yoğurt suyu tüketmeleri önerilmektedir. Çünkü içerisinde bulunan bileşenler ile yoğurt suyu kasların daha sağlıklı olmasını sağlayacak, kasları besleyecektir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ