Yoğurt Yedikten Sonra Ton Balığı Yenir mi?

Yoğurt Yedikten Sonra Ton Balığı Yenir mi?

Halk arasında balık ile birlikte yoğurt yenmez diye bilinen bir durum bulunmaktadır. Ancak olaya bilimsel olarak bakıldığı zaman bu kadar kesin bir durum söz konusu değildir. Balığın içerisinde histamin adı verilen bir madde bulunmaktadır. Bu histamin adı verilen madde aynı şekilde yoğurt içerisinde de bulunmaktadır.

Ancak balık bayatlamaya başladıkça içerisinde bulunan histamin adı verilen maddenin miktarı da artmaya başlar. Bayat balık ile yani histamin miktarı yüksek olan balık ile birlikte yoğurt tüketmek gıda zehirlenmelerine yol açabilmektedir. Bu nedenden dolayı da halk arasında balık ile yoğurt yenmez gibi kesin bir yargı oluşmaktadır.

Oysaki bu ifadenin tam olarak doğru şekli bayat balık ile birlikte yoğurt yenmez olmalıdır. Bu nokta da balığın taze olup olmadığını anlamak büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle taze olduğundan emin olmadığınız balıklar ile birlikte yoğurt tüketmek sağlık açısından istenmeyen durumların oluşmasına neden olabileceği için bu balıklar yoğurt ile tüketilmemelidir.

Ton balığı da bir balık türü olduğu için zehirlenme ihtimali ton balığı ile birlikte yoğurt tüketilmesi durumunda da oluşabilir. Bu nedenle taze ton balığı ile birlikte yoğurt tüketme konusuna dikkat etmek gerekir. Ancak yine de dikkat edilmesi gereken birkaç nokta bulunmaktadır.

Yoğurt Yedikten Sonra Ton Balığı Yenir mi?

1-)Alerji Durumu

Alerjik durumlarda her ne kadar taze balık ile birlikte yoğurt tüketmiş olsanız da gıda zehirlenmesi görülebilir. Bu nedenle ton balığı ile birlikte yoğurt tüketmeden önce mutlaka alerjiniz olmadığından emin olmanız gerekir. Bazı insanların yoğurda alerjisi olabileceği gibi bazı insanlarında ton balığına karşı alerjisi olabilmektedir. Bu nedenle yoğurt ve ton balığı alerjiniz olmadığından emin olduktan sonra taze ton balığı ile birlikte yoğurt tüketebilirsiniz.

2-)Taze Yoğurt

Her ne kadar tüketilecek olan balığın tazeliği en önemli konu olsa da bunun yanı sıra ton balığı ile birlikte tüketilecek olan yoğurdun da taze olması oldukça önemli bir konudur. Yoğurt bozulmadan önce bazı belirtiler vermektedir. Öncelikli olarak tadında ekşimeler meydana gelir. Eğer bu ekşimelerden emin olamazsanız, yoğurdun kokusuna bakarak da yoğurdun bozulmaya başladığını anlayabilirsiniz.

Bozulmaya başlayan yoğurdun kokusunda bazı değişimler gözlemlenmektedir. Bunlardan en yaygın gözükeni ise yoğurdun kokusunun ağırlaşmasıdır. Eğer yoğurdun kokusunda farklılık sezmeye başladıysanız, bu yoğurt bozulmaya başlamış demektir. Tazeliğinden emin olmadığınız ya da bozulmaya başladığını fark ettiğiniz yoğurtlar ile birlikte kesinlike ton balığı tüketmemeniz gerekir. Ton balığınız ne kadar taze olsa da yoğurdunuz taze olmadığı için zehirlenebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ