Yumurta Akı Nasıl Saklanır?

Yumurta Akı Nasıl Saklanır?

Yumurta insan sağlığı için oldukça önemli besinlerden birisidir. Özellikle de protein açısından çok zengin olmasından dolayı tam bir protein kaynağı olarak bilinmektedir. Protein açısından zengliğinin yanı sıra birçok faydası daha bulunmaktadır.

Yumurta, beynin en önemli yapı malzemelerinden biri olan kolin miktarını arttırma da oldukça etkili olan yiyeceklerden birisidir. Kolin hafıza kaybı, erken bunama gibi beyin hastalıklarının önüne geçme adına oldukça etkilidir. Bu nedenle günde iki yumurta yemek beyin açısından oldukça sağlıklı ve etkilidir. Bu özelliklerin yanı sıra ise yumurtanın insan sağlığı açısından belli başlı faydaları göz sağlığını korur ve görüşü sağlamlaştırır, kalp hastalıkları riskini azaltır, kanser riskini azaltır, cildin ve saçların parlamasına neden olur, kilo vermeye yardımcı olur. Bu nedenle düzenli tüketimi oldukça önemlidir.

Düzenli olarak tüketilmesi durumunda bu yararlarından faydalanmak mümkündür. Ancak yumurta her zaman bütün olarak tüketilmeyeceği için bazen sarısını ve beyazını ayırarak kullanırız. Özellikle de pasta, börek gibi tariflerde zaman zaman yumurtanın sadece beyazı ya da sarısı kullanılabilmektedir. Poğaça gibi yiyecekelerde daha çok yumurtanın sarısı kullanıldığı için yumurtanın beyaz kısmı yani yumurta akı kalır. Yumurta uzun süre saklanabilecek bir besin olmadığı için saklanması zor olan yiyeceklerdendir. Ancak yumurta akını saklamanın farklı yöntemleri bulunmaktadır.

Yumurta Akı Nasıl Saklanır?

1-)Buzdolabında Saklama

Buzdolabında yumurta akı saklamak mümkündür. Ancak bunun için dikkat edilmesi gereken noktalar bulunmaktadır. Yumurta akını buzdolabında saklamak istiyorsanız, cam bir saklama kabı içerisine koyun ve ağzını sıkı bir şekilde kapatın. Saklama kabı yerine cam bir kaseye koyarak ağzını streç film gibi malzemeler ile de kapatabilirsiniz.

Burada önemli olan nokta yumurtanın cam bir kap içerisinde olması ve ağzının sıkıca kapatılarak hava almadığından emin olmanızdır. Bu noktalara dikkat ettikten sonra yumurtayı 3-4 gün kadar buzdolabında saklamanız mümkündür.

2-)Derin Dondurucuda Saklama

Derin dondurucuda saklama yöntemi kısa süre içerisinde yumurta aklarının kullanılmayacak olması durumunda tercih edilen bir yöntemdir. Dondurma işleminden dolayı bu yöntem ile yumurta aklarını daha uzun süre saklamak mümkündür. Ancak yine de yumurta uzun süre dayanabilen bir besin olmadığı için çok uzun süre saklamak sağlık açısından tehlikeli olacaktır. Bu yöntemi uygulamak için öncelikle yumurta akına sarısından karışmadığından emin olun.

Daha sonra yumurta akını bir buzdolabı poşetine ya da plastik, silikon gibi buzluğa girebilecek bir saklama kabının içerisine alarak ağzının hava almadığından emin olun ve derin dondurucuya yerleştirin.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ