Yün Yastık Nasıl Doldurulur?

Yün Yastık Nasıl Doldurulur?

Yün belirli aralıklar ile havalandırılması, temizlenmesi ve tekrar yerine konulması gereken bir maddedir. Temizlenme ve havalanma işlemi yapılmazsa yün içerisinde güve oluşumu kaçınılmaz bir sondur.

Eskilerden beri büyüklerimizin yün yastık ve yorganları açarak yünleri havalandırdığını, temizlediğini hepimiz muhakkak görmüşüzdür. Bu durum yün yastık ve yorgan kullananlar için belirli aralıklar ile yapılması gereken bir iştir.

Yün yastığın doldurulması esnasında dikkat edilmesi gereken bir takım püf noktalar bulunmaktadır. Bu püf noktalara dikkat ederek, gönül rahatlığıyla yün yastıklarınızı doldurabilirsiniz.

1-)Yün Miktarını Doğru Ayarlayın

Yün, yastık doldurulması esnasında yapılan en büyük hatalardan bir tanesi konulan yün miktarının fazla ya da az gelmesidir. Doğru ayarlanmadığı takdirde yün fazla gelirse yastık derecede sert olur ve çoğu zaman kullanılamaz.

Bu sebeple yün miktarı ayarlandıktan sonra mutlaka yastığın üzerinde deneme yapılmalı, kişi kendi zevkine doğru yün miktarını ayarlamalıdır.

2-)Havalandırma İşlemi

Kişi yün yastığı doldurmadan önce içerisine koyacağı yünlerin öncelikli olarak temiz olduğundan emin olmalıdır. Temiz olduğuna emin olduktan sonra yün havalandırılmalıdır.

Bu işlem yünün havalanması, var ise kokunun gitmesinden ve yünün dövülerek kabartılmasından oluşmaktadır. Yün yastıklar ara sıra dövülerek kabartma işlemi yapılmalıdır, aksi halde yastık sertleşir ve kullanılmaz bir hal alır.

Havalandırma işlemi yün içerisinde böcek ve güce oluşumunu engellediği için de sık sık yapılması gereken önemli adımlardan bir tanesidir.

3-)Lavanta Koyun

Lavanta, güve oluşumunu engellediği için sıklıkla yün içeren ürünlerin bulunduğu yerlere konulmaktadır. Yastığınızı kapatmadan önce içerisine lavanta bulundurun bir kese koyabilirsiniz. Bu işlem sayesinde yün yastığınızın ömrünü uzatmış olursunuz.

Aynı zamanda sağlık açısından bakacak olursak lavanta içerisinde bulunan uçucu yağlar kişinin beynindeki uyku bölümünü uyarmaktadır ve bu sayede kişi çok daha kolay uykuya dalar, daha verimli bir uyku geçirir.

Yün yastığınızın içerisine lavanta dolu kese koymanız uyku veriminin de artmasını sağlamaktadır.

4-)İki Kat Yastık Kılıfı Kullanın

Yün yastık, kılıfından dışarı doğru çok uzun süre kullanımlarda çıkabilir. Etrafa yayılabilir ya da uyku esnasında kişinin kaşıntı yaşamasına sebep olabilir. Bu durumun önüne geçmek amacıyla yün yastıklara iki kat kılıf geçirmek çok mantıklı bir harekettir, kullanımı kolaylaştırır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ