Yünlü Kazak Nasıl Yıkanır?

Yünlü Kazak Nasıl Yıkanır?

Kış aylarının gelmesi ve hava sıcaklığının düşmesi ile yünlü kazaklar ve hırkalar kullanılmak üzere raflarda yerini aldı. Genellikle sıcak tutması, hoş görüntüsü ve kaliteli duruşu ile yün ve yün karışımı kazaklar her dönem popüler olmakta ve çok sık kullanılmaktadır.

Yün kazaklar kış aylarında soğuya karşı kişinin ciddi derece korunmasını sağlamaktadır. Bazı kişilerin yüne alerjisinin olması dışında yün kazak çok kullanışlıdır. Tek sıkıntısı yün kazağın yıkanılması esnasında görülmektedir.

Yünlü kazağın yıkanılması esnasında birkaç hususa dikkat edilmektedir. Bu hususların başında kazağın yıkanması gereken sıcaklık, kullanılan deterjan ve yumuşatıcılar ve kazağın kurutulmasıdır.

Yünlü kazağın doğru bir şekilde yıkanılması için aşağıda basamaklar adım adım anlatılmaktadır. Lütfen basamakları dikkatlice takip ediniz ve her basamağı doğru şekilde uyguladığınızdan emin olunuz.

1-)Yıkama Şekli

Yünlü kazakları çamaşır makinesinde yıkamadan önce muhakkak yıkama koşullarını kontrol ediniz. Çamaşır makinesinde yıkanır ibaresini görür iseniz yıkayınız.

Çamaşır makinesi yünlü yıkama programına getiriniz. Çamaşır makinenizde bunun için ayrılmış özel bir program yok ise muhakkak soğuk sıcaklıkta yünlü kazağınızı yıkayınız.

Yün, yüksek sıcaklıkta yıkandığında çekme yapar ve kazağınızın küçücük kalmasına sebep olabilir. Bu sebeple yıkama koşullarına mümkün olduğunca dikkat ediniz.

Elde yıkama yapacaksanız yüne zarar vermediğinizden emin olunuz. Ilık suda az miktarda deterjan ile yıkama işlemini gerçekleştirin. Eliniz ile çitileme işlemini çok yapmamaya çalışınız. Bu işlem yün kazağınızın yıpranmasına sebep olabilir.

2-)Deterjan Kullanımı

Yünlü kıyafetlerinizi yıkarken kullanacağınız deterjana çok dikkat ediniz. Genellikle piyasada bulunan yünlü kıyafetler için olan deterjanları kullanın. Yumuşatıcı yünün yapısının bozulmasına sebep olabilir bu sebeple çok az miktarda kullanın ya da hiç kullanmayın.

3-)Kurutma İşlemi

Kurutma işleminde yün kazakları kurutmak için kesinlikle kurutucu kullanmayın. Kurutucular düşük sıcaklıkta bile yünün çekmesine, yapısının bozulmasına sebep olabilir.

Kurutma işlemi için pamuklu bir bezin üzerine yünlü kazağı serin ve kuruması için havadar bir yere koyun. Yünlü kazağı kesinlikle kurutmak için ipe ya da çamaşırlığa asmayınız. Bu aşama kazağın sarkmasına, şeklinin bozulmasına sebep olabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ