Zayıflamak İçin Glifor Kullanılır mı?

Zayıflamak İçin Glifor Kullanılır mı?

Genellikle diyabet(şeker) rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılan, içeriğinde 1000 mg/miligram metformün hidroklorür bulunan ve bir yüzü çentikli olan beyaz renkli ilaç tableti, glifor ilacı olarak bilinmektedir. Daha çok kan şekeri dengesizliğinin tedavisinde ihtiyaç duyulan glifor ilacı, diğer ilaçlarda da geçerli olduğu üzere kesinlikle uzman doktor tavsiyesi altında kullanılmalıdır. Doktor kontrolü haricinde bilinçsizce alınan ilaçlar, ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceğinden dikkatli olunmalıdır.

Glifor Ne İçin Kullanılır?

Vücutta kan şekeri dengesinin sağlanmasında önemli rol oynayan pankreasta oluşabilecek herhangi bir rahatsızlık halinde kandaki şeker oranı anormallik gösterebilir. Midenin altında yer alan pankreastan salgılanan insülin hormonu sayesinde ise vücudun kanda bulunan şekeri(glikozu) alması sağlanmaktadır. Alınan kan şekerinin(glikozun) kas, doku, yağ ve organlara ulaşması halinde ise vücutta enerji sağlanmış olur. Fakat diyabet hastalığı söz konusu olduğunda, pankreas yeterli miktarda insülin salınımı gerçekleştiremez. Buna bağlı olarak ise kandaki glikoz miktarı kullanılamadığından, kandaki şeker miktarında artış gözlemlenir. Bu durumda ise glifor ilaçları kullanılarak, kandaki glikoz seviyesi normal seyrine düşürülmesi sağlanmaktadır.

Glifor İlacının Zayıflamaya Etkisi Var mı?

Glifor ilaçlarının asıl işlevi; kan şeker oranının düzenlenmesinde rol almaktır. Sadece diyet ve egzersiz programları ile kan şekerinin normal seyrinin sağlanamayacağı kilolu kişilerde, glifor ilacına uzman tarafından ihtiyaç duyulabilmektedir. Glifor ilacının zayıflama üzerinde olumlu bir etkisi olduğu söylenebilir. Fakat ilacın kesinlikle diyet ve gerekli spor programlarıyla desteklenmesi gerekmektedir. İlacın bilinçsizce ve yanlış kullanılması pek çok ciddi sağlık sorununu beraberinde getirebileceğinden, kesinlikle dikkatli olunmalı ve mutlaka doktor kontrolünde alınmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ