Zeytinyağı Kokusunu Ne Alır?

Zeytinyağı Kokusunu Ne Alır?

Zeytinyağı içermiş olduğu yüksek içerikli yağ asitlerinden dolayı insan sağlığı açısından çok faydalıdır. Zengin yağ asitleri antioksidan etki göstermektedir. Türk mutfağında özellikle ege yemeklerinde zeytinyağı ayrılmaz bir yere sahiptir. Son yıllarda zeytinyağın faydalarının daha da anlatılması ile insanlar bilinçlenmekte ve zeytinyağı kullanımı daha da artmaktadır.

Zeytinyağı faydalı olmasının yanı sıra hoş bir lezzete ve kendine has bir kokuya sahiptir. Kimi kişiler için bu koku mükemmel olsa da kimi kişiler zeytinyağını sırf bu kokusu yüzünden tüketmemektedir.

Alınacak bazı önlemler ya da uygulanacak bir kaç püf nokta ile zeytinyağın kimileri tarafından rahatsız edici bulunan kokusu maskelenebilir. Aşağıda zeytinyağı kokusunu kamufle etmeniz için uygulayabileceğiniz yöntemler ayrıntılı bir şekilde anlatılmaktadır. Siz de sizin için en uygun ve pratik olan yöntemi seçerek adımları takip ediniz, dikkatlice uygulama yapınız.

1-)Nar Ekşisi Kullanın

Nar ekşisini özellikle sade zeytinyağını kahvaltıda kullanmak istiyorsanız kullanabilirsiniz. Bir tabak içerisine koyduğunuz zeytinyağının içerisine birkaç damla nar ekşisi ilave ediniz. Damak tadınıza bağlı olarak bu miktarı arttırabilirsiniz. Nar ekşisi hem tadı ile hem de kendine has kokusu ile zeytinyağın kokusunu kamufle etmektedir. Bu sayede zeytinyağını kokusunu duymadan rahatlıkla kullanabilirsiniz.

2-)Kokulu Baharatlar Kulanın

Yemeklerde kullanılan zeytinyağının verdiği kokudan şikayetçiyseniz yapmanız gereken işlem çok basit. Hem yemeği biraz daha çeşnilendirmek hem de zeytinyağın kokusunu baskılama amacı ile yemeğe uyabilecek hoş kokulu baharatlardan yararlanınız. Hoş kokulu baharatlar sayesinde yemeklerdeki zeytinyağı kokusunu almazsınız.

Koku vermek amacıyla bu bağlamda karanfil, zencefil, kimyon, nane gibi çeşnilerden yararlanabilirsiniz. Ayrıca damak zevkinize uyan herhangi bir kokulu yiyeceği de yemeğinize ekleyebilirsiniz. Çiğ kullanılacak zeytinyağını da damağınıza uygun kokulu baharatlar ile çeşnilendirebilirsiniz.

3-)Zeytinyağını Yakmayın

Yemeklerdeki ağır zeytinyağı kokusunun en büyük sebeplerinden bir tanesi zeytinyağının pişirilme esnasında yakılmasıdır. Zeytinyağı fazla ısıtılmaması gereken bir yağdır. Yüksek ısı ile uzun süreli temas halinde bulunması yağ asitlerinin hızla parçalanmasına neden olur. Bu durum sonucunda kötü kokular ortaya çıkar.

Zeytinyağının kısık ateşte ağır bir şekilde ısıtılması gerekmektedir. Bu şekilde zeytinyağlı yemeklerin yapılması zeytinyağı kokusunun kişiyi rahatsız etmesini önlemektedir. Zeytinyağ kokusundan şikayet eden kişilerin bir de bu şekilde zeytinyağlı yemekleri yapmasını ve tüketmesini tavsiye ederiz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ