Zeytinyağı Lekesi Nasıl Çıkar?

Zeytinyağı Lekesi Nasıl Çıkar?

Zeytinyağı içermiş olduğu zengin yağ asitlerinden dolayı bitkisel yağ olarak insan vücuduna en yararlı yağların başında gelmektedir. Sağlıklı oluşundan dolayı genellikle hemen hemen her sebzeyi zeytinyağlı yapmak hem damak tadımıza hem de sağlığımıza hitap etmektedir.

Zeytinyağlı yemekler yerken dökülmesi, zeytinyağının haricen kullanılması esnasında kıyafetlerimize değmesi sonucunda zeytinyağ lekesi oluşabilir.

Kuru Sabun ile Ovmak

Bu yöntem özellikle pamuklu kıyafetlerde çok işe yaramaktadır. Zeytinyağı lekesinin üzerine kuru sabunu bol miktarda ovalayarak sürünüz, ardından bol miktarda su ile yıkayınız.

Tiner Kullanmak

Bu işlem daha çok yün halılarda, zeytinyağ lekesinin sabun ile çıkmadığı kumaşlarda kullanılmaktadır. Burada bir beze az miktarda tiner koyunuz ve bu bez ile zeytinyağ lekesi olan yeri güzelce ovun.

Bu işlem sonrasındaki tek kötü olan tiner kokusunun halıya ya da giysilere geçmesidir. Bu durumun önüne geçmek için hiç zaman kaybetmeden kıyafetlerinizi yıkayınız.

Kurumuş Zeytinyağı Lekesi Nasıl Çıkar?

Kurumuş zeytinyağı lekesinin kıyafetlerden, halıdan ya da döşeme kumaşından çıkması biraz daha zahmetli bir iştir. Burada uygulayacağınız yöntemleri adım adım takip ediniz.

Zeytinyağı lekesinin kuruması durumunda ilk yapmanız gereken lekenin yumuşamasını sağlamak ve kumaşa zarar vermesini, kalıcı bir leke bırakmasını engelleyerek çıkmasını sağlamaktır. Burada uygulamanız gereken yöntemler aşağıda adım adım anlatılmıştır.

Yağ Çözücü Sprey Kullanın

Kurumuş zeytinyağı lekesinin yumuşaması, bir miktarının kolayca kumaştan çıkmasını sağlamak için yağ çözücü sprey kullanın. Yağ çözücü spreyi kurumuş yağ lekesinin üzerine sıkın ve bir miktar bekleyin.

Karbonat Dökün

Bir miktar karbonat dökün ve bir süre bekleyin. Karbonat yağın bir kısmını emerek içine hapsedecektir. Bu işlemde bekleme süresinin ardından elinin ile kumaş üzerindeki karbonatı hafif hafif sürtün.

Sabunlu Su İle Durulayın

En son aşama olarak karbonatı temizledikten sonra sabunlu su ile zeytinyağı lekesinin olduğu yeri güzel bir şekilde ovalayın ve duru su ile temizleyin. Burada ılık su kullanmanız kalan eser miktardaki lekenin çok daha kolay çıkmasını sağlayabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ