Deri Ayakkabı Kokusu Nasıl Giderilir?

Deri Ayakkabı Kokusu Nasıl Giderilir?

Deri ayakkabılar şık görünüşleri ve rahat kullanışlarından dolayı sık sık kadın ve erkekler tarafından tercih edilmektedir. Her yaş grubundan kişinin sık sık tercih ettiği deri ayakkabılar özellikle şık ve resmi olunması gereken yerlerde tam bir kurtarıcıdır.

Deri ayakkabıların hoş özelliklerinin yanı sıra maalesef ki bazı olumsuzlukları bulunmaktadır. Özellikle deri ayakkabının sürekli kullanılması, yanlış hava durumunda kullanılması deri ayakkabıların kokmasına sebep olabilmektedir.

Deri ayakkabının yağmur, kar gibi hava şartlarında ıslanması ardından yeterince kurutulmaması ya da doğru şekilde bakımlarının yapılmaması koku oluşumuna neden olabilmektedir. Aşağıda deri ayakkabılarda oluşan koku sorunun çözümlenebilmesi için uygulanabilecek yöntemler anlatılmaktadır. Bu yöntemlerden herhangi birini kullanarak deri ayakkabılarınızda oluşan kokulardan kurtulabilirsiniz.

1-)Sık Sık Havalandırın

Deri ayakkabılarda oluşan kokunun en büyük nedenlerinden biri havalandırılmamasıdır. Ayakkabılarınızı kullanımın ardından muhakkak havalandırmalısınız. Ayakkabılar kullanım ardından muhakkak havadar bir yerde bir süre bekletilmelidir.

Deri ayakkabıların kokmasını önlemek için yapılacak bir diğer yöntem de ayakkabı kullanımına ara vermektir. Sürekli aynı ayakkabıyı kullanmak ayakkabının kokmasına neden olabilmektedir. Bu sebeple bir gün kulanılan deri ayakkabıya bir gün havalanması için zaman tanınmalıdır.

Tüm bu havalandırma işlemlerinin yapılması ayakkabının kokmasını önler, kokan ayakkabılardaki kokuları giderir, aynı zamanda ayakkabının ömrünü de uzatmaktadır.

2-)Lavanta Kullanın

Lavanta içermiş olduğu bitkisel kaynaklardan dolayı kendine has hoş bir kokuya sahiptir. Bu kokudan çeşitli konularda yararlanılmaktadır. Lavanta evlerde kullanılabilecek çok iyi bir koku gidericidir.

Deri ayakkabılar içerisinde oluşan kokuların da giderilmesi için lavanta kulanılabilir. Lavanta içeren keseler hazırlayınız ve havalandırma işlemi esnasında lavanta keselerini ayakkabılarınızın içerisine koyarak bir süre bekletiniz. Bu sayede ayakkabılarınızda oluşan kokulardan hızla kurtulabilirsiniz.

3-)Kurutmayı Unutmayın

Deri ayakkabıların kokmasına neden olan en temel sebeplerden bir tanesi ıslak kalması ya da ayağın içerisinde terlemesi sonucunda terin ayakkabıya işlemesidir. Bu işlemin önlenmesi için öncelikle ayakkabılar terlemeyi giderici şekillerde kullanılmalıdır.

Ayakkabıların içerisine ter emici tabanlıkların konulması ayakkabının kokmasını önleyebilir. Tabanlığın çıkarılması, yıkanılması ve havalandırılmadan sonra kullanılması kokunun giderilmesi sağlamaktadır.

Islanan deri ayakkabıların kokmaması için mutlaka kurutulmalıdır. Kurutulma işlemi esnasında havadar bir ortam seçilmelidir. Ayakkabılar asla kurutulmadan ve havalandırılmadan tekrar tekrar kullanılmamalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ