Ameliyat Yerinin İltihap Kapması Olasılığı

Ameliyat Yerinin İltihap Kapması Olasılığı

Ameliyat yerinin iltihap kapması sıkça ameliyat sonrasında meydana gelen ve kişinin ciddi bir şekilde rahatsızlık yaşamasına sebep olan bir olaydır.

  • Ameliyat sonrasında kişinin bakımının düzgün bir şekilde yapılamaması,
  • Ameliyathaneden ve hastane koşullarından kaynaklanan sterilizasyon eksikleri,
  • Kişinin düzenli aralıklar ile pansuman yaptırmaması,
  • Pansuman esnasında kullanılan yeterince temizlenmemiş aletler ameliyat yerinin iltihaplanmasına sebep olabilecek başlıca durumlardır.

Büyük ameliyatlarda kişinin iltihap kapmaması ve bu durumun hayati önem taşıdığı ameliyatlarda genellikle ameliyat sonrasında antibiyotik tedavisi uygulanır. Bu durum karşılaşılabilecek ciddi bir soruna karşı alınan bir önlemdir. Ancak bu durum her ameliyat sonrasında tercih edilen bir durum değildir.

Ameliyat yerinin iltihap kapma olasılığından dolayı genellikle ameliyat olan kişilere dikişleri alınana kadar yada yara kapanana kadar duş alması, yaranın suyla temas etmesi önerilmez. Bu durum yaranın iltihaplanmasının önüne geçilmek için alınan bir önlemdir.

Ameliyat Sonrası Enfeksiyon Tedavisi

Ameliyat sonrasında enfeksiyon görülmesi sık sık yapılan hatalardan dolayı karşılaşılan bir durumdur. Kişinin dikişli bölgeye ya da açık yaraya eliyle teması enfeksiyon kapmasına sebep olabilir.

Ameliyat sonrasında enfeksiyon kapılması durumunda kişinin hayati tehlikesine göre hastaneye yatırılması ve gözetim altında tutulması gerekebilir. Ciddi enfeksiyon durumlarında hızlı ve yoğun bir şekilde antibiyotik tedavisi uygulanır.

Ameliyat sonrası enfeksiyon kapılması özellikle şeker hastalarında sık rastlanılır. Şeker hastalarında karşılaşılan enfeksiyonun acil bir şekilde tedavi edilmesi büyük önem taşır. Özellikle vücut uzuvlarında meydana gelen bir enfeksiyon o uzvun ameliyat ile oradan alınmasına kadar gidebilmektedir. Bu sebeple şeker hastaları ameliyat sonrasında bakımına en fazla dikkat edilmesi gereken gruplardan bir tanesini oluşturmaktadır.

Kişinin ameliyat sonrasında yaranın bulunduğu bölgeyi temiz tutması, doktorun dediği süre boyunca dikişli bölgenin su ile temasından kaçınması ve ilaçlarını düzenli bir şekilde kullanması ameliyat sonrası kişide intihap oluşmasını engelleyecek küçük ancak önemli faktörlerdir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ