Antibiyotik Tedavisi Görürken Kan Testi Yapılır mı?

Antibiyotik Tedavisi Görürken Kan Testi Yapılır mı?

Enfeksiyon bazlı pek çok rahatsızlığın tedavisinde antibiyotikler tercih edilmektedir. Enfeksiyonel durumları tetikleyici bakteriler, antibiyotikler sayesinde ortadan kaldırılır. Fakat antibiyotikler, zararlı bakteriler gibi faydalı bakterileri de etkileyebildiğinden vücut için çok olumlu sonuçlar doğurmayabilir. Hatta bu yüzden gerekmedikçe antibiyotik kullanımı tavsiye edilmez.

Hali hazırda antibiyotik tedavisinde olan kişiler tarafından en çok merak edilen konuların başında; “antibiyotik kullanırken kan testi yapılabilir mi?” gelmektedir. Antibiyotik tedavisi sırasında kan testi uygulanmasının herhangi bir sakıncası yoktur. Ancak kişinin antibiyotik almasına neden olan enfeksiyonel(bakteriyel, mikrobik)rahatsızlık, kan testi değerlerinin değişiklik göstermesine yol açabilir.

Antibiyotik Kullanımı Kan Testini Etkiler mi?

Vücudun bakterilerle savaşmasında etkili antibiyotikler, çoğu enfeksiyonel rahatsızlığın tedavisinde kullanılabilmektedir. Bakterilerin yenik düşmesini sağlayan antibiyotik tedavisi sayesinde rahatsızlık giderilmiş olur.

Antibiyotik tedavisi devam ederken, uzmanlar tarafından çeşitli sebeplerden ötürü kan testine ihtiyaç duyulabilir. Antibiyotik kullanılması dolaylı yoldan kan testi değerlerini etkileyebilir. Çoğunlukla mikrobik(enfeksiyonel) hastalıkların tedavisinde antibiyotik tercih edilir. Mikrobik rahatsızlıklar ise kan testi değerlerini değiştirebilir. Örnek vermek gerekirse; antibiyotik gibi kullanılan bir çok ilaç, ast ve alt değerlerinin artışına sebebiyet verebilmektedir.

Kan testi yaptırmadan önce hali hazırda kullanılan ilaçlar hakkında uzman doktora bilgi verilmesi faydalı olacaktır. Konuyla ilgili daha geniş ve doğru bilgi için uzman doktora başvurmanız tavsiye edilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ