Apandisit Ameliyatı Sonrası Şişlik

Apandisit Ameliyatı Sonrası Şişlik

Kalın bağırsağın ilk bölümü olan kör bağırsak üzerinde yer alan apandisin iltihaplanması, apandisit rahatsızlığı olarak bilinmektedir. Daha çok erkeklerde rastlanan apandisit rahatsızlığı kendini kasık ve karın ağrıları ile belli etmektedir. Hafif şekilde baş gösteren ağrılar, rahatsızlığın ilerleyen süreçlerinde oldukça şiddetli bir hal alabilmektedir. Kişinin yaşamını olumsuz etkileyen apandisit rahatsızlığının tedavisi, genel olarak cerrahi operasyonlardır.

Uygulanan cerrahi işlemler sayesinde apandisit alınarak, tedavi sağlanmış olur. Kısa süreli bir operasyon olan apandisit ameliyatı sonrası tedavi hemen sonlanmış olmaz. Cerrahi işlemlerin ardından tam anlamıyla tedavi için hastanın dinlenmesi ve istirahat etmesi şarttır. Geçirilen operasyondan sonra dikişli bölgelerde enfeksiyon/iltihaplanma oluşabileceğinden dikkatli olunmalıdır.

Apandisit Ameliyatı Sonrası Şişlik, Enfeksiyonun Habercisi Olabilir mi?

Apandisit ameliyatından sonra dikişli bölgelerde şişlik ile birlikte ağrı ve kızarıklık gibi başka sorunlar da söz konusuysa, enfeksiyondan şüphe duyulur. Ameliyatın ardından dikişli bölgenin temizliği ve hijyenine kesinlikle özen gösterilmeli, uzman doktorun talimatlarına harfiyen uyulmalıdır. Özellikle bu süreçte duş ve pansuman gibi önemli konular hakkında detaylı bilgi alınmalıdır.

Geçirilen cerrahi müdahaleden sonra dikiÅŸli bölgelerde enfeksiyon oluÅŸumu meydana gelebilmektedir. Enfeksiyon; kendini ÅŸiÅŸlik, kızarıklık ve aÄŸrı ile belli eder. “Apandisit ameliyatı sonrası ÅŸiÅŸlik” ÅŸikayetinin altında yatan neden, enfeksiyon dışında ödem de olabilir. Problemin sebebinin doÄŸru tespiti ve nedene yönelik tedavisi için kesinlikle uzman hekime danışılmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ