B12 Dodex İğne İle Vitamin Fazlası

B12 Dodex İğne İle Vitamin Fazlası

Suda eriyen bir vitamin olan B12; kaslarda, dokularda ve kan hücreleri gibi vücudun pek çok bölgesinde kullanılmaktadır. İçeriğinde kobalt minerali olduğundan, kobalamin olarak da ifade edilir. Halk arasında dengesiz ve sağlıksız beslenmeye bağlı olarak daha çok B12 vitamini eksikliği görülse de, kanda B12 fazlalığına da rastlanabilmektedir. Bu vitamini içeren yiyeceklerin fazlaca tüketilmesi veya vitamin takviyesi ilaçların fazla alınması halinde B12 fazlalığı görülebilir.

B12 vitamini fazlalığı genellikle kişide hastalığa sebebiyet olmasa da, kimi zaman ciddi sağlık sorunlarına davetiye çıkarabilmektedir. Kanda saptanan vitamin artışının altında yatan neden doğru tespit edilmeli ve nedene yönelik tedavi sürecine başlanmalıdır.

Dodex İğne

B12 vitamini eksikliği, kansızlık gibi durumlarda uzman tarafından dodex iğne önerilebilir. Düzenli olarak uygulanan dodex iğne sayesinde, vitamin eksikliği büyük oranda giderilmiş olur. Fazlaca iğne kullanımı ve hayvansal ürünlerin aşırı tüketilmesi gibi durumlar ise vücutta B12 vitamini fazlalığına sebebiyet verebilmektedir.

B12 Vitamini Fazlalığı Belirtileri Nelerdir?

Sinir sisteminin düzenli çalışmasında ve kırmızı kan hücrelerinin yapımında önemli işleve sahip B12, vücut için hayati önem taşıyan B grubu vitaminlerinden biridir. Vücutta B12 fazlalığı genellikle yıkıcı yan etkilere sebebiyet vermez. Dikkat dağınıklığını önleme, canlılık ve hafızanın güçlülüğü gibi olumlu etkilere neden olur. Nadiren de olsa; baş ağrısı, sersemlik hissiyatı ve kalbin düzenli çalışmaması gibi olumsuz etkilere neden olabilmektedir.

B12 Vitamini Fazlalığı Nedenleri Nelerdir?

  • Çeşitli hastalıklar: B12 vitamin fazlalığı nadiren, bazı rahatsızlıkların habercisi olabilmektedir. Genellikle karaciğer rahatsızlıkları ile ilişkilendirilen vitamin fazlalığı, siroz ve hepatit bulgusu olabilir. Ancak B12 vitamini fazlalığı tek başına bu rahatsızlıkların belirtisi olarak değerlendirilemez. Detaylı ve doğru tetkiklerin gerçekleştirilmesi gerekmektedir.
  • Tüketilen Besinler: İçeriğinde B12 vitamini fazla olan yiyeceklerin sürekli ve fazlaca tüketilmesi, vücutta vitamin fazlalığına neden olabilir. Özellikle B12 vitaminin zengin olduğu hayvansal ürünlerin fazla miktarda tüketilmesi, b12 fazlalığının bilindik nedenleri arasındadır.

B12 Fazlalığı Nasıl Düşürülür?

B12 fazlalığı genellikle hayvansal ürünlerin fazlaca yenmesinden veya çeşitli rahatsızlıklardan ötürü baş göstermektedir. Vitamin fazlalığının altında yatan nedenin doğru tespiti ve nedene yönelik tedavisi için kesinlikle uzman doktora başvurulması gerekmektedir. Vitamin takviyesinin bırakılması ve hayvansal ürünlerin yerine bitkisel ürünlerin tüketilmesi, vitamin fazlalığını önleyici olabilir. Ancak arka planda herhangi bir rahatsızlık söz konusuysa, farklı tedavi yöntemleri izlenir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ