Brüksel Lahanası Nasıl Temizlenir?

Brüksel Lahanası Nasıl Temizlenir?

Brüksel lahanası temizlerken mümkün olduğunca özen göstermeniz gerekmektedir. Hatta temizlemek için kullandığınız suyun ılık dahi olmaması gerektiğini de hatırlatmış olmak isteriz.

Brüksel Lahanası Nasıl Temizlenir?

Brüksel lahanası kış aylarında yetişen acı bir sebzedir. Bu sebzenin besin değerlerini kaybetmemesi açısından mümkün olduğunca aşırı ateşe maruz bırakmamanız gerekir.

Brüksel lahanasının temizliği bilhassa önemlidir çünkü acı olduğundan dolayı doğru bir temizleme işlemi acısını da azaltacaktır. Bu temizleme işleminde öncelikle, lahananın yapraklarında sararan, yumuşayan varsa onları ayırmanız gerekmektedir. Daha sonrasında ise bir kap içerisine doldurmuş olduğunuz temiz ve soğuk suyun içerisinde bir süre bekleterek tamamen temizlenmesini sağlayabilirsiniz.

Brüksel Lahanasını Pişirme Yöntemleri Nelerdir?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, brüksel lahanası vücuda oldukça faydalı bir sebzedir. Bu sebzenin içerisindeki besin değerlerini kaybetmemek ve tamamen bu besin değerlerinden faydalanabilmek için ise nasıl pişirildiği oldukça önemlidir. Keza aşırı pişirilmiş brüksel lahanasının içindeki besin değerleri etkisini çabucak kaybedebilmektedir.

1-)Brüksel Lahanasını Buharda Pişirmek

Brüksel lahanasını buharda pişirmek belki de en sağlıklı ve doğal yoldur. Bu pişirme işlemi uğraş gerektiriyor gibi dursa da, vücuda kattığı faydaları düşünürsek değeceğini söyleyebilirsiniz. Bu pişirme yönteminde öncelikle büyük bir tencere içine bir miktar su koymalısınız. Daha sonrasında temizlediğiniz lahanaları da ayrı bir tava ya da tencere içine alarak, bu tencereyi su dolu tencerenin içine koymalısınız.

Bu esnada üstteki tencere çok fazla asıl tencerenin içine girmemelidir ki buharlar lahanayı etkileyebilsin. Daha sonrasında ocağı yakın ve su kaynamaya başladıkça içinden çıkan buhar lahanayı pişirmeye başlayacaktır.

2-)Brüksel Lahanasını Haşlamak

Brüksel lahanasını haşlamak da yine besin değerlerini koruyan bir diğer pişirme yöntemidir. Burada ise mümkün olduğunca uzun süre haşlamamaya dikkat etmelisiniz. Yani yapraklar kendini bırakıp yumuşamaya başladığı an ocağın altını kapatmanız gerekiyor. Aksi takdirde çok çabuk dağılabileceğinden, doğru bir şekilde tüketmenizi de engelleyecektir bu durum.

Brüksel Lahanasının Faydaları Nelerdir?

  1. Çocuk yaşlarda tüketilmeye başlandığında sağlıklı bir vücut gelişimine neden olur. Özellikle kemik gelişimi için oldukça faydalıdır.
  2. İçerisinde bulunan besin değerlerinden söz etmiştik. Bu besin değerleri sayesinde, kemik erimesi, kalp hastalıkları hatta kanser gibi hastalıkların meydana gelmesini engeller, eğer zaten var olan bir hastalık ise daha yavaş bir şekilde ilerlemesi konusunda yardımcı olur.
  3. Aşırı pişmediği taktirde brüksel lahanasını diyet yemeği olarak rahatlıkla tüketebilirsiniz. Sindirim sisteminize fayda sağlayacağı gibi, kolay ve sağlıklı bir şekilde kilo vermenizi de sağlayacaktır.
  4. İçinde yoğun miktarda A,C, E vitamini, kalsiyum ve demir gibi birçok değer bulunmaktadır. Bu değerler sayesinde sağlıklı hücre yenilenmesini hızlandırarak hem daha dinç bir görünüme kavuşturur hem de enerjiyi arttırdığı için de tükettiğiniz günü daha verimli geçirebilirsiniz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ