Cam Kavanozdaki Kokular Nasıl Giderilir?

Cam Kavanozdaki Kokular Nasıl Giderilir?

Tekstilden paket ürünlere, mutfak araç gereçlerine kadar kullanılan plastik ortalama olarak 150 sene önce icat edilmiş ve zamanla kullanım alanı çeşitlilik göstererek artmıştır.

Yaşamın her köşesinde kullanılmaya başlayan plastik ürünlerin doğada 1000 yıl gibi uzun süre çözülmeyerek doğa kirliliğine sebep açtığının bulunmasının yanı sıra içeriğindeki kimyasal maddelerin de zararlı olduğunu bulunmuştur. Plastik gereçler içinde muhafaza edilen gıdalar ile etkileşime geçen plastiğin kimyasal yapısı bireylerde hormon değişikliğine yol açarak sağlık problemlerine yol açmaktadır.

Plastik ürünlerin bunca zararı yanında bireyler daha sağlıklı ve kolay temizlenebilir olan camdan yapılan eşyaların kullanımına yönelmiştir. Sağlıklı ve dayanıklı olması ile daha çok mutfak eşyalarında kullanılmaya başlayan cam ürünler kolay temizlenme ve kolay kullanılma ile de avantajlıdır.

Ancak cam ürünler de içerisinde muhafaza edilen ürün çeşidine göre koku yapabilmektedir.

Cam Kavanozdaki Kokuyu Giderme Yöntemleri

1)Hardal

Birden fazla kullanılma özelliği ile ekonomik de olan cam şişe ya da kavanozlarda oluşan kötü kokuları gidermek için hardal kullanılabilir. Cam kavanoz ya da şişenin içine yarısına gelecek kadar soğuk su kattıktan sonra bir çorba kaşığı kadar hardal ekleyin. Yaptığınız karışımı iyice çalkalayıp, birkaç saat dinlendirdikten sonra kötü kokular gitmiş olacaktır. Yıkadıktan sonra cam kavanozunuz kullanıma hazırdır.

2)Derin Dondurucu

Cam kavanozunuzda meydana gelen kötü kokulardan kurtulmanın bir başka yolu da kavanozunuzu ağzı açık şekilde derin dondurucuda bir gün bekletmektir.

3)Sirke

Antiseptik özelliği ile birçok alanda kullandığımız doğal temizleyici olan sirke cam kavanozda oluşan kokuları gidermede de yardımcıdır. Koku oluşan cam kavanozunun içerisine sıcak su ile beraber ekleyeceğiniz sirke ile kavanozunuzu iyice çalkaladıktan sonra deterjan ile yıkayarak kötü kokulardan kurtulabilirsiniz.

4)Pirinç

Kirlenen ve kötü koku oluşan cam kavanozlarınızın içerisine bir miktar pirinç, deterjan ve su ekledikten sonra çalkalamanız hem oluşan kötü kokuları hem de kavanozunuzun dibinde tutan kirleri temizlemekte yardımcı olacaktır.

5)Çamaşır Suyu

Kullanımı ile zaman içerisinde kötü koku oluşturan cam kavanozları temizlemek için içerisine ekleyeceğiniz bir miktar çamaşır suyu ve su karışımı ile kavanozunuzu çalkalamak etkili olacaktır.

6)Limon Tuzu, Sirke ve Karbonat

Özellikle ev hanımlarının sıkça mutfak temizliğinde kullandığı limon tuzu, sirke ve karbonat karışımı cam kavanozlardaki kötü kokuları da gidermede kullanılan bir yöntemdir. Yaptığınız karışımı cam kavanozda bir gün bekletmeniz problemi çözecektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ