Dışkıda Kan Görülmesi

Dışkıda Kan Görülmesi

Dışkıda kan genellikle dışkılamanın ardından tuvalet temizliği esnasında farkedilir. Genellikle ilk olarak dışkıda veya tuvalet kağıdında göze çarpan kan, kişinin paniğe ve endişeye kapılmasına neden olmaktadır. Endişenin nedeni; dışkıda görülen kanın kanser gibi ciddi sağlık sorunlarının habercisi olabileceği ihtimalidir. Fakat dışkıda kan, her zaman kansere işaret etmez. Kanın altında yatan nedenin mutlaka uzman doktorlar tarafından detaylı araştırılması gerekmektedir.

Kanın genellikle dışkılamanın ertesinde farkedildiğinden bahsetmiştik. Bunun dışında kimi zaman dışkıda gizli kanama denilen şekilde görülebilir. Gizli kanama yalnızca laboratuvar ortamında yapılan testler(kan sayım testi gibi) sayesinde tespit edilir.

Dışkıda Kan Görülmesi Nedenleri Nelerdir?

Dışkıda kan görülmesi burun, ağız ve diş rahatsızlıklarından kaynaklı olabilir. Ağız bölgesindeki yapılardan herhangi birinde oluşabilecek sorun, dışkıda kan görülmesine sebebiyet verebilir. Bunların yanı sıra; ülser, yemek borusu ve mide kanseri gibi sağlık sorunlarının belirtisi olarak dışkıda kan göze çarpabilir.

Gizli Kanama

Az miktarda kan gelmesi, gizli kanamaya yol açar. Gözle görülmeyen gizli kanama durumu çoğunlukla üst sindirim sistemindeki sorunlara işaret etmektedir. Kalın bağırsak bölgesine kadar olan üst sindirim yolunda oluşabilecek herhangi bir rahatsızlık, fazla kanamaya neden olmadığından gizli kanama durumunun sebepleri arasındadır.

Gözle Görülür Kanama

Gözle görülür derece olan dışkıda kan sorunu, anüs ile ince bağırsak bölgesi arasındaki kalın bağırsaktan kaynaklı sorunların habercisi olabilir. Uzman tarafından kalın bağırsağın detaylı kontrolü gerekli görülebilir.

Dışkıda Kan Görülmesi Tedavisi

Öncelikle kanın altında yatan neden doğru tespit edilmelidir. Uzman doktorlar tarafından yemek borusu, mide ve kalın bağırsak yapıları detaylı incelenir. Ayrıca endoskopi tetkik yöntemi sayesinde sindirim sisteminde herhangi bir sorun olup olmadığı kontrol edilir. Kanın temel sebebi tespit edildikten sonra nedene yönelik tedavi sürecine geçilir. Dışkıda gözle görülür kan söz konusu olduğunda, kesinlikle gözardı edilmemeli ve en kısa sürede daha doğru bilgi için uzman hekime danışılmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ