Dışkıda Köpük

Dışkıda Köpük

Gün içerisinde dışkılama sıklığı ve dışkı yapısı, bağırsak hareketleriyle alakalıdır. Bağırsaklarda oluşabilecek rahatsızlıklar, dışkının yapısında farklılıklara sebebiyet verebilmektedir. Yapı değişikliklerinden olan dışkının üzerinde farkedilen balgamsı sıvı, dışkıda köpük şikayetine yol açabilmektedir. Dışkıda farkedilen köpüksü yapı, genel olarak bağırsak rahatsızlıklarına işaret etmektedir. Kimi zaman farkedilen balgamsı sıvı(köpük) ile birlikte dışkıda kana da rastlanabilmektedir.

Dışkıda Köpük Nedenleri Nelerdir?

Bağırsak/Mide Rahatsızlıkları

Dışkıda köpük sorunu daha çok ishal ve mide bozulmasıyla alakalıdır. Dışkının sıvı veya yumuşaksı olması durumu olan ishal sorunu olan kişilerde, dışkıda köpük sorununa sık rastlanmaktadır. Farkedilen balgamsı sıvı, mide ve bağırsak rahatsızlıklarının işaretçisi olabilir.

Enfeksiyon

Dışkıda balgamsı sıvı ile birlikte kan görülüyorsa, enfeksiyonel sorunlardan şüphe duyulur. Bu sebepten kaynaklanan şikayetin kesinlikle incelenmesi ve tedavi edilmesi gerekmektedir.

Sağlıksız/Yanlış Beslenme

Dengesiz ve sağlıksız beslenmenin sonucu olarak da, bağırsak hareketlerinde değişim yani dolaylı olarak dışkıda köpük sorunu baş gösterebilmektedir. Son tüketim tarihi geçmiş, bozulmuş, hijyenik olmayan gıdaların tüketilmesinin neticesinde ishal ve dışkıda köpük sorunu baş gösterebilmektedir.

Dışkıda balgamsı sıvı(köpük), yukarıda bahsedilenlerin dışında daha ciddi sağlık sorunlarının işaretçisi olabilir. Eğer balgamsı sıvı ile birlikte makatta kanama, aşırı kilo kaybı ve iştahsızlık gibi başka belirtiler de söz konusuysa derhal uzman doktora gidilmesi tavsiye edilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ