Doğrama Tahtası Nasıl Olmalı?

Doğrama Tahtası Nasıl Olmalı?

Doğru bir doğrama tahtası seçimi yapabilmek için önemli noktalara dikkat etmek gereklidir. Doğrama tahtası seçiminde ahşap ya da plastik türünde bir seçim yapmak mümkündür. Mutfaklarda çok kullanılan araç gereçlerden birisi de doğrama tahtasıdır.

Sebze, meyve ve et ürünlerinin kesiminde büyük kolaylık sağlayan doğrama tahtaları aynı zamanda mutfağınızın daha temiz ve düzenli kalmasında da etkili olan bir üründür. Doğrama tahtası seçimi kolay gibi görünse de aslında bazı önemli noktalara dikkat etmeden iyi bir seçim yapmak mümkün değildir. Doğrama tahtasının en çok kullanılan türleri arasında ahşap, plastik ve cam ürünler yer almaktadır. Bu ürünlerin hepsinin kullanım şekli farklıdır. Doğrama tahtası seçerken boyutuna, kullanılan maddeye göre uygun bir seçim yapmaya özen gösterilmelidir.

Doğrama Tahtası Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

Doğrama tahtası seçerken belli noktalara dikkat etmek ve en iyi seçimi yapmak önemlidir.

1-)Boyuta Göre Seçim

Doğrama tahtası seçimi yaparken en çok dikkat edilecek unsurlardan birisi seçilecek doğrama tahtasının boyutudur. Doğrama tahtası boyutu nasıl seçilmeli sorusuna verilebilecek farklı yanıtlar bulunmaktadır.

Eğer evde çok fazla yemek yapan birisi değilseniz, en küçük boyda satılan bir doğrama tahtası seçimi uygun olacaktır. Küçük bir aileye sahip kişilerin orta boy, büyük ve kalabalık bir aileye sahip olan kişilerin ise büyük boy doğrama tahtası seçmesi en uygunu olacaktır.

2-)Tahta Türüne Göre Seçim

Doğrama tahtası seçiminde dikkat edilmesi gereken diğer bir unsur ise doğrama tahtasının hangi maddeden yapılmış olduğudur. Doğrama tahtası türleri arasında cam, ahşap ve plastik türler yer almaktadır. Doğrama tahtasında en çok tercih edilen tür ahşap olsa da ahşap tahtalar çabuk çizilmeye müsait olduğu için çok fazla tavsiye edilmemektedir.

En çok tercih edilen diğer doğrama tahtası türü ise plastik doğrama tahtalarıdır. Bu tarz doğrama tahtaları özellikle meyve ve sebze kullanımı için çok daha uygundur. Yıkaması daha basit olan plastik doğrama tahtalarını tercih edebilirsiniz. Cam doğrama tahtaları ise en az tercih edilen türlerden birisidir. Ağır olan ve bu nedenle kullanımı zor olan cam doğrama tahtaları satın alınması tavsiye edilmemektedir.

Doğrama Tahtası Nasıl Temizlenmeli?

 

Doğrama tahtalarının her kullanımdan sonra temizlenmesi önemli bir husustur. Kesme tahtalarını elde yıkamak daha uygundur. Ahşap kesme tahtaları hassas olduğu için sıcak su ile değil ılık su ile yıkanmalı ve sonrasında hemen kurulanmalıdır. Cam kesme tahtalarının bulaşık makinesinde yıkanması çok daha hijyenik bir yöntem olacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ