Donmuş Balık Nasıl Hızlı Şekilde Çözülür?

Donmuş Balık Nasıl Hızlı Şekilde Çözülür?

Donmuş balıkların uygun şekilde çözülmesi, bakterilerin üremesini önlerken balığın lezzetini ve dokusunu muhafaza etmesine yardımcı olur. Balıkları güvenli bir şekilde çözmek için en kolay yöntem onu kullanmadan önceki gece derin dondurucudan çıkarıp buzdolabına koymaktır. Balıkları hemen kullanmanız gerekiyorsa, bir kapta soğuk suda bekleterek çözebilirsiniz. Ve eğer gerçekten hiç vaktiniz yoksa çözülmeden pişirmeyi deneyin.

Donmuş Balığı Soğuk Suda Bekletme Yöntemi

  • Balıkları plastik bir torbaya yerleştirin ve torbayı tamamen kapatmak için uçlarını bağlayın. Suyun balıklara temas etmesini istemezsiniz.
  • Torbayı soğuk su doldurduğunuz kabın içine koyun. Eğer balık su yüzeyinin üstüne çıkıyorsa, üzerine ağır bir cisim koyun. Porselen tabak benzeri bir şey koyabilirsiniz. Böylece balık tamamen suyun altında kalacak. Soğuk suda balık çabucak çözülecektir. Kullanmadan önce tamamen çözülmesini sağlamak için yaklaşık bir saat bekletin. Parmağınızı balığa bastırarak tamamen çözülüp çözülmediğini görmek için balıkları kontrol edin. Eğer balığın orta kısımları hala donuksa işleme devam edin.
  • Balığı kesinlikle sıcak suda çözmeyin. Bu işlem, balığın tadını ve dokusu değişerek düzensiz ve hızlı bir şekilde çözecektir. Sıcak suda çözülme, işlem sırasında balığın orta kısımları çözülürken dış kısmındaki çözülen tarafta bakteri üremesine sebep oluyor.

Donmuş Balığı Mikrodalga Fırında Bekletme Yöntemi

Donmuş balıklarınızı mikrodalga fırında çözmeyi deneyebilirsiniz. Buzlu suya alternatif olarak mikrodalga fırında “defrost” ayarını kullanın. Balıklarınızı mikrodalga fırına karşı dayanıklı bir kaba koyun ve birkaç dakika boyunca buzunu çözün. Balıkları sık sık kontrol edin ve balıklar buzlu fakat yumuşak haldeyken fırını durdurun.

Bu yöntemi yalnızca balığı çözdükten hemen sonra pişirmeyi planlıyorsanız kullanın. Mikrodalga fırında balığı çözerken dikkatli olun. Doku ve lezzetin bozulmasını önlemek için hala soğukken çıkartın.

Donmuş Balığı Çözmeden Pişirmek

  • Dondurucudan çıkardığınızda balıkları suyun altında yıkayın. Bu işlem sayesinde balığın üzerindeki buzlardan ve donmuş diğer maddelerden kurtulacaksınız. Serin akan suyun altında balığı iyice yıkayın. Devam etmeden önce bir kağıt havlu ile kurulayın.
  • Balığınızı hemen pişirin. Balığı çözmek için yeterli zamanınız ve imkanınız yoksa çözme kısmını atlayıp direkt pişirme işlemine geçebilirsiniz. Bazı pişirme yöntemleri, donmuş balıkları çözmenize gerek kalmadan, onları lezzetli bir akşam yemeğine dönüştürmenizi sağlar. Aşağıdaki yöntemler işinize yarayacaktır:

Buğulama Yöntemi: Balığı bir tepsiye koyun, su, zeytinyağı ve tuz ekleyin, tepsinin üzerini sıkıca kapatın. Birkaç dakika sonra balığınız pişmiş olacaktır. Buğulama, sağlıklı ve lezzetli bir balık pişirme yöntemidir.

Izgara Folyo Yöntemi: Balığınızı ızgara şeklinde pişirmek istiyorsanız, zeytinyağını balığın üzerine gezdirin ve baharatlarını serpin, sonra alüminyum folyoya sarın ve kenarlarını sıkıca kapatın. Sıcak ızgaraya koyun. Balıklar folyonun içinde güzelce pişecek ve bittiğinde çok lezzetli olacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ