Ekşi Yoğurttan Kek Yapılır mı?

Ekşi Yoğurttan Kek Yapılır mı?

Ekşi yoğurdu çöpe atmak yerine kek yaparak değerlendirebilirsiniz. Şöyle düşünün, ekşi yoğurt seven de bir kitle var. Yani sağlığı herhangi bir şekilde etkilemez, sadece damak tadınıza uygun değilse tüketmeniz diğer insanlara göre daha zor olacaktır. Siz de böyle bir durumda yoğurdunuz alternatif yöntemler kullanarak değerlendirebilirsiniz.

Ekşi Yoğurttan Kek Yapılır Mı?

Ekşi yoğurdu değerlendirebileceğiniz bir çok yöntem bulunmaktadır. Bunlardan en tatlı olanı ise hiç kuşkusuz kektir! Kek, içeriğindeki şeker nedeniyle oldukça tatlıdır ve ekşi yoğurt ile birleştiği zaman daha mayhoş ve lezzetli bir tada sahip olmaktadır. Bu yüzden yoğurdunuzun ekşidiğini fark ettiğiniz an kek yapmaya başlayabilirsiniz.

Yoğurt saklanma koşulları doğru bir şekilde sağlanmadığında ekşimeye başlamaktadır. Bu ekşime bazen tüketilmeyecek kıvamda olabileceği gibi bazen de daha az olduğundan tüketilebilmesi mümkün olabilmektedir.

Yoğurt Nasıl Muhafaza Edilir?

  • Yoğurdunuzu alırken her zaman son kullanma tarihine dikkat ederek almanızı öneririz. Son kullanma tarihi geçmiş ya da geçmesine az bir süre kalmışsa, bu yoğurt normalden daha kısa süre içinde bozulmaya başlayacağından kesinlikle tercih etmemelisiniz. Eğer böyle bir durum ile karşılaşırsanız ise market görevlisini muhakkak uyarmalısınız.
  • Yoğurdu alacağınız zaman güneşte beklememiş olmasına, hatta marketlerin buzdolabı dediğimiz alanlarından almaya özen göstermelisiniz. Böyle bir ürünü aldıktan sonra ne kadar iyi muhafaza ederseniz edin, bozulmaya başlamış olduğundan kısa süre içerisinde tüketimi imkansız hale gelecektir.
  • Yoğurt muhafaza ederken her zaman buzdolabında saklamaya özen göstermelisiniz. Kış aylarında mutfağınız serin ise 1 gün kadar dışarıda tutabilirsiniz fakat oda sıcaklığında kesinlikle beklememesi gereken bir üründür. Bu, yoğurdunuzun direkt olarak ekşimesine sebep olacaktır.

Ekşi Yoğurt Nasıl Değerlendirilebilir?

1-)Ayran Yapabilirsiniz

Ekşi olan yoğurt belki direkt olarak tüketilmesi istenmese bile ayran olarak oldukça lezzetli olduğu için bu şekilde rahatlıkla tüketebilirsiniz. Tek yapmanız gereken ise yoğurdu su ile karıştırmak. Daha sonrasında ise akşam yemeğinizde içecek olarak tüketebilirsiniz. Hem yoğurt su ile karıştığı için yoğurdun ekşiliği de azalacaktır.

2-)Peynir Yapabilirsiniz

Köy peyniri dediğimiz peynirlerin tadında az miktarda da olsa bir ekşilik vardır. Eğer sizde köy peynirini seviyorsanız, yoğurdunuzu peynir yaparak değerlendirebilirsiniz. Çökelek diye adlandırdığımız ve böreklerinizin içinde de rahatlıkla kullanabileceğiniz bu peynirin yapımı da oldukça kolaydır. Burada öncelikle yoğurt ile suyu karıştırarak ayran elde ediyorsunuz. Daha sonrasında ise ayranı bir tencere içerisine alarak kaynatmaya başlayın. Bu kaynama esnasında ise ayranı sık sık karıştırmalısınız.

Ayran kaynamaya başladıktan sonra altını kapatın ve bu şekilde maksimum 1 saat kadar bekletin. Beklettikten sonra zaten yavaş yavaş peynir kıvamını almaya başlayacaktır. Daha sonrasında bir tülbentin içerisine bu karışımı alın ve akmaması için altına bir kap koyun. Saklama ömrünün uzun olması için peyniri mümkün olduğunca süzdürmeye özen göstermelisiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ