Eldeki Nar Lekesi Nasıl Çıkar?

Eldeki Nar Lekesi Nasıl Çıkar?

Nar tadı ve zengin vitamin içeriğinden dolayı çok fazla sevilen ve yenilen bir meyvedir. Bu kadar güzel bir tada sahip olan narın sanırım en büyük sorunu çok zor temizlenmesi ve yenilirken kolayca etrafta leke yapabilmesidir. Nar lekesi çıkarılması zor lekelerden bir tanesidir.

Özellikle narın soyulması zaman ve emek ister. Narı temizleme esnasında özellikle eldiven kullanılmaması durumunda ellerde narın kendine özgün lekesinden dolayı nar lekesi oluşmaktadır.

Elde oluşan nar lekesinin çıkarılması için dikkat edilmesi gereken püf noktalar vardır. Bu püf noktalara dikkat edilir ise artık nar soymaktan ya da nar yerken oluşacak lekelerden korkulmasına gerek yoktur. Eldeki nar lekesinin çıkarılması için uygulanacaklar;

Ellerinizi Beklemeden Yıkayın

Ellerinizde oluşan nar lekesinin daha fazla oluşmasını engellemek lekenin çıkarılması kadar önemlidir. Bu sebep ile ellerin nar ile teması ne kadar fazla ise lekenin kalıcılığı da o kadar fazladır. Buradan yola çıkarak nar ile uğraşılması durumunda ellerin hemen yıkanılması leke oluşumunu engelleyebilir ya da oluşan lekenin çok daha çabuk bir şekilde geçmesini sağlamaktadır.

Limon Kolonyası

Narın temizlenmesi ciddi uğraş ve zaman alır. Bu esnada narın rengi deriye işleyebilir. İşleyen nar lekesinin geçmesi biraz zaman alır. Bu zamanı kısaltmak için uygulanacak en basit yöntem limon kolonyasıdır. Narı soyduktan sonra ellerinizde oluşan nar lekesini çıkarmak için direk kolonya ile ellerinizi ovabilirsiniz ya da bir pamuğa döktüğünüz limon kolonyası ile ellerinizi ovabilirsiniz.

Eldiven Kullanın

Narın ellerinizde bırakacağı lekeden rahatsız oluyor iseniz özellikle çok fazla nar soyumu gerçekleştiren kişilerin elde nar lekesinin oluşmasını önlemek için eldiven kullanması çok önemli bir önlemdir. Bu sayede hem ellerde nar lekesi oluşmaz hem de eller gerekenden fazla tahriş olmamış olur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ