Göğüs Kafesi Ezilmesi

Göğüs Kafesi Ezilmesi

Altındaki organları korumakla görevli göğüs kafesinde kimi zaman darbe veya alınan hasara bağlı olarak, göğüs kafesi ağrısı sorunu baş gösterebilmektedir. Sert bir zemine düşülmesi, araba çarpması(kaza hali) gibi durumlarda göğüs kafesi ezilmesi sorunu baş gösterebilmektedir. Göğüs kafesi ezilmesi şikayetinin en bariz belirtilerinden biri; bu bölgede hissedilen ağrılar/sancılardır. Fakat her göğüs kafesi ağrısı, ezilme veya şiddetli hasara işaret etmez. Ağrının altında yatan bir çok neden olabilir.

Göğüs Kafesi Ağrısı Nedenleri Nelerdir?

  • Endişe, stres gibi psikolojik etkenler göğüs kafesinde ağrı hissiyatına sebebiyet verebilmektedir.
  • Akciğer rahatsızlıklarının habercisi olabilir
  • pankreas organında oluşabilecek sorunlar
  • mide ve bağırsak rahatsızlıkları
  • karaciğer rahatsızlıkları
  • kalp ve damar rahatsızlıkları. Özellikle damar tıkanıklığı rahatsızlığı olan kişilerde, göğüs kafesinde sıkışma ve rahat nefes alamama sorununa sık rastlanmaktadır
  • Göğüs duvarının darbe/hasar alması ve göğüs kafesi kemiklerinde kırıkların meydana gelmesi

Tedavisi

Göğüs ağrısının tedavisi için öncelikle ağrının altında yatan neden doğru saptanmalıdır. Tanı yapıldıktan sonra nedene yönelik tedavi yöntemi uygulanmaktadır. Basit göğüs ağrılarını dindirmek için genellikle uçucu yağlar tercih edilmektedir. Göğüs bölgesine uygulanan bu uçucu yağlar sayesinde bir nebze de olsa rahatlanabilir. ferahlatıcı okaliptüs yağlar veya nane esansı, doktora danışıldıktan sonra uygulanabilir. Bitkisel yöntemin yanı sıra daha çok ilaç ile tedavi sağlanmaktadır. Gerekli-doğru teşhis ve tedavi yöntemi için mutlaka uzman doktora başvurulması tavsiye edilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ