Göğüs Ucundan Sıvı Gelmesi

Göğüs Ucundan Sıvı Gelmesi

Göğüs ucundan sıvı gelmesi durumu özellikle hamilelik döneminde yaşanılan bir durumdur. Süt bezlerinin aşırı derecede dolması durumunda emzirme dışında da göğüs ucundan sıvı gelebilir. Bu durum çok doğal bir durumdur ve geçicidir. Müdahale edilmesine gerek olmayan bu durum için emziren kadınların panik yapmasına gerek yoktur.

Göğüs ucundan sıvı gelme durumu emzirme döneminden sonraki dönemde kadınların başına gelebilir. Özellikle bebeklerini memeden bırakmaya çalışan anneler göğüslerinde dayanılmaz acı hissederler ve hafif hafif akıntı meydana gelir. Bu durum normaldir ve kısa süre içerisinde geçer. Kısa süre içerisinde geçmemesi durumunda doktora gitmekte fayda vardır.

Göğüs ucundan gelen sıvıların bir diğer kaynağı ise iltihaplı akıntı olabilir. Bu durum göğüsün iç kısmında göğüs ucuna yakın bir kısımda meydana gelen bir tümörden kaynaklanabilir. Bu durum ciddi bir hastalığın göstergesidir. Özellikle uzun süredir bu tarz bir durum yaşayan kişilerin doktora gitmesi gerekli ise mamografi çektirmesi önerilmektedir.

Göğüs Ucundan Gelen Sıvının Tedavisi

Göğüs ucundan gelen sıvı genellikle hamilelik döneminde hormonların etkisiyle, emzirme döneminde ve bebeğin memeden bırakıldığı dönemde süt bezlerinin aşırı dolmasından dolayı meydana gelmektedir. Tüm bu durumlar normaldir ve kısa süre içerisinde bu durum düzelir. Ancak bazı durumlarda doktor müdahalesi gerekli olabilir.

Göğüs ucundan gelen sıvının sebebi tümör olabilir. Tümörden dolayı kişinin göğüs uçlarından iltihaplı bir sıvı gelebilir. Bazı durumlarda iltihaplı sıvı yerine kanlı bir sıvı gelebilir. Bu tarz bir durumlarda kişinin acilen doktora gitmesi gerekmektedir. Tümörün kaynağı tespit edilmeli gerekli ise cerrahi müdahale yapılmalı ya da ilaç ile tedavi edilmelidir.

Göğüs ucunda meydana gelen çatlaklarda akıntı oluşumuna sebep olabilir. Bu durumda alınabilecek en güzel önlem göğüs uçlarının çatlamasına engel olmak için her duştan sonra nemlendirici kullanmaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ