Günde 5 Kez Dışkılama

Günde 5 Kez Dışkılama

Günde beş kez dışlama bir zehirlenme ya da kronik ishalin belirtisi olabilir. Bu durumun kısa süreli oluşumu ya da uzun süredir var olması teşhisin konulması için önemlidir.

Normal dışkılama düzeninin bir anda değişmesi ve kısa süreli değişmesi genelde besin zehirlenmesinin habercisidir. Bu tarz günde beş kez dışkılama problemi vücudun su ve tuz dengesini tamamen bozmaktadır. Bu sebeple kişi fazla bitkin ve yorgun hissetmektedir.

Besin zehirlenmesinden kaynaklı ishalde serum fizyolojik ve dektroz alınımı kişinin bu durumu daha kolay atlanmasını sağlamaktadır.

Kronik ishal oluşumu kişinin günde beş dışkılamasının çok uzun zamandır devam etmesi halinde oluşur. Bu duruma sebep birçok hastalık bulunmaktadır. Akla ilk gelen kalın bağırsakta meydana gelen patolojik bozukluğun sebep olmasıdır. Genellikle polip kaynaklı rahatsızlıklarda bu durum oluşabilmektedir.

Günde beş kez dışlama bazı kişiler için normal olabilir. Yapılan araştırmalarda bu kişilerin sağlık durumlarının gayet normal olduğunu göstermektedir.

Dışkılama kişiden kişiye değişebilen bir durumdur. Kimi kişiler için günde beş defa dışkılama normal bir olayken kimi kişiler için haftada bir dışkılama normal bir durumdur. Bu sebeple normal dışkılama düzeninden farklı bir düzen ani şekilde oluşuyor ise bu durum incelenmelidir.

Açık Renk Dışkılama

Dışkı rengi genellikle koyu kahve rengidir. Bu renk kişiden kişiye değişebilmektedir. Dışkıda meydana gelen renk değişimleri bazı hastalıkların belirtisi olabilmektedir.

Özellikle açık renk dışkı oluşumunun birçok sebebi olabilmektedir. Açık renk dışkı ;

  • Enfeksiyon kaynaklı ishallerde
  • Sürekli kullanılan ilaçlardan kaynaklı
  • Yenilen bazı besinlerden kaynaklı oluşabilmektedir.

Açık renk dışkı çoğu zaman kötü bir hastalığa işaret etmemektedir. Genelikle kullanılan ilaçlardan ya da yenilen besinlerden kaynaklanan bu dışkı rengi geçici bir durumdur.

Açık renkli dışkı eğer kokulu ise bu durum tehlikeli olabilir. Böyle bir durumda gaita testi yapılması önerilmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ