Kabak Tatlısının Şekeri Az Olursa Ne Yapılır?

Kabak Tatlısının Şekeri Az Olursa Ne Yapılır?

Kabak tatlısının şekerinin az olduğunu geç fark ettiyseniz müdahale etmek oldukça güç olacaktır fakat eğer daha yeni yaptığınız an fark etmişseniz üzerine bir miktar daha şeker ilave ederek bir süre daha pişirebilir ve tadını düzeltebilirsiniz.

Kabak Tatlısının Şekeri Az Olursa Ne Yapılır?

Kabak tatlısı çoğu kişi tarafından sevilmeyen bir tatlı türü olsa da seven kesimin de az olduğunu söylememiz mümkün değildir. Fakat genel olarak yapılması zaman aldığı için üşenilen bir tatlıdır.

Kabak tatlısı, kabağında cinsine bağlı olarak tatlı olabileceği gibi tatsız da çıkabilmektedir. Tatsız çıkan kabaklarda tatlı yaparken her zaman tadını kontrol ederek gitmekte fayda vardır. Böylece tadı ile ya da şeker miktarı ile ilgili olarak herhangi bir soru işaretine yer bırakmamış olursunuz. Tadının az geldiği durumlarda ise yukarıda da bahsetmiş olduğumuz gibi bir miktar daha şeker katarak pişirebilir ve tadını normal haline getirebilirsiniz.

Kabak Tatlısı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Kabak tatlısını yapmadan bir gece önce, pişireceğiniz tencerenin içine kabaklarınızı doğrayıp koyun ve bu kabakların üzerine ölçüye göre şeker ekleyip tencerenin kapağını kapattıktan sonra 1 gece bu şekilde bekletmeniz gerekmektedir. Yine dilerseniz bu şekilde bekletmeden evvel şekerin üzerine birkaç damla limon damlatarak şekerlenmesini de önleyebilirsiniz.
  • Kabak tatlısını yaparken mümkün olduğunca kabağın kendi suyundan pişirmenizi öneririz. Bunun için ise kabağı bir gece şekerli bir şekilde bekletmeniz gerekmektedir, böylece suyu kendiliğinden açığa çıkacaktır. Eğer kabak yeterince sulu değilse, tencerenin dibine 2 parmak geçmeyecek kadar temiz, içilebilir su koyarak bu şekilde de pişmesini sağlayabilirsiniz.
  • Kabak tatlısı yaparken kesinlikle karıştırmamaya özen göstermelisiniz. Eğer kapağı kapalı olarak pişirirseniz zaten her yerinin aynı eşitlikle pişmesini sağlamış olursunuz.
  • Kabak tatlısı yaparken dikkat edilmesi gereken bir diğer detay ise kabağın piştiği ateştir. Harlı ateşte değil, her zaman kısık ateşte pişmesine özen göstermelisiniz.
    Kabak tatlısını servis ederken üzerine küçük parçalara ayrılmış ceviz, fındık ya da fıstık dökerek tatlının görüntüsünü daha güzelleştirebilir ve tadına da ekstra bir lezzet katabilirsiniz.

Kabak Tatlısı Nasıl Muhafaza Edilmelidir?

  • Kabak tatlısını muhafaza ederken, tüketilmediği zamanlarda hava almamasına özen göstermek gerekmektedir. Yani sürekli olarak açık bir kap içinde beklememelidir. Yoksa tadında değişiklikler meydana gelebilir. En azından kabın üstünü streç ile kapatarak muhafaza etmeniz gerekmektedir.
  • Direkt olarak güneş ışığına maruz bırakmamaya özen göstermelisiniz.
  • Kabak tatlısını saklarken buzdolabı kullanmanıza gerek yoktur. Hatta buzdolabı tatlının şekerlenmesine ve görüntüsünü bozulmasına sebep olabilir. Bunun yerine yine serin ve kuru bir yerde muhafaza etmeye özen göstermelisiniz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ