Kulak Çevresindeki Ağrı

Kulak Çevresindeki Ağrı

Kulak çevresindeki ağrının kaynağı kulak kepçesinin dış ortamda aldığı sert darbeler olabilir. Bu gibi durumlar özellikle kulağa sert bir şekilde çarpan bir eşya sonucunda ya da bir kaza sonucunda gözlenmektedir.

Kulak çevresinde oluşan ağrının kaynağı kulağın iç kısmında meydana gelen bir problemden de kaynaklanabilir. Örneğin orta kulak iltihaplanması sonucunda kişi kulağın tamamında ağrı ve acı hissetmektedir. Bazı olgularda kulağın dış kısmında belirgin derecede renk değişimi de gözlenebilmektedir.

Kulak çevresinde oluşan ağrı, özellikle gelişim çağındaki çocuklarda ve küçük bebeklerde bir enfeksiyon kaynaklı hastalıktan dolayı oluşabilmektedir. Bu hastalıklardan en yaygın olarak görüleni kabakulak olarak bilinen hastalıktır. Boğazda başlayan bakteri kaynaklı bu enfeksiyon hızlı bir şekilde kulak ve çevresinde ağrı duyulmasına sebep olabilir. Aynı zamanda ciddi şişlikler görülmektedir.

Kulak Çevresindeki Ağrı Tedavisi

Kulak çevresinde oluşan ağrı kulak içerisinde meydana gelen bir enfeksiyondan kaynaklı ise hızlı bir şekilde tedavi uygulanmalıdır. Aksi halde enfeksiyon daha fazla yayılır ve işitme kaybı gözlenebilir. Bu tarz rahatsızlıklarda genellikle kulak içerisine uygulanacak antibiyotik damlalar kullanılmaktadır.

Kulak çevresinde oluşan ağrı eğer boğazlarda gözlenen bir enfeksiyondan kaynaklı oluşuyor ise hızlıca hastalığın kaynağı bulunmalı ve gerekli tedavi uygulanmalıdır. Burada genellikle bakteri kaynaklı hastalıklarda antibiyotik tedavisi tercih edilmektedir. Boğazda oluşan enfeksiyonu azaltmak ve daha fazla yayılmasını önlemek için boğaz gargarası kullanılmalıdır.

Kulak çevresinde oluşan ağrı kulak kepçesine alınan bir darbeden dolayı oluşabilir. Bu darbelerin dışında kulak kepçesinin delinmesi, çeşitli metal eşyalarının takılması da bu bölgede enfeksiyon oluşmasına sebep olabilmektedir. Bu sebeple kişinin kullandığı eşyaların steril olduğundan emin olması gerekmektedir. Oluşan iltihaplı yaralar genellikle antibiyotik pomatlar kullanılarak hızlı şekilde tedavi edilmektedir. Ağrı bir süredir devam ediyorsa, doğru tetkik ve tedavi yöntemi için uzman bir hekime başvurulması tavsiye edilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ