Küllük Nasıl Temizlenir?

Küllük Nasıl Temizlenir?

Sigara tüketimi gün geçtikçe artıyor ve küllük temizlemek de bazı yerlerde sorun haline geliyor. Özellikle çok sigara içilen ortamlarda küllükleri temizlemek daha zordur. Çünkü bu durum küllüğün içinde küllerin ve izmaritlerin fazla birikmesine neden olur. Böylece kül tabağının alt kısmındaki küller tabağa iyice yapışır ve temizlenmesi zor hale gelir. Ancak bunun için yapılabilecek birbirinden basit ve kolay yöntemler bulunmaktadır. Bu yöntemleri uygulayabilmek için ise gerekli malzemeler bulaşık süngeri veya bezi, bulaşık teli, bulaşık deterjanı, çamaşır suyu, sirke, limon, diş macunu, tuz ve sıcak sudur.

1-)Bulaşık Deterjanı ile Temizleme

Öncelikle küllüğün içinde bulunan izmaritleri bir çöp poşetine boşaltın. Ardından akan suyun altında küllüğü durulayın. Böylece kaba kirleri akacaktır. Kaba kirlerini akıttığınız küllüğünüzün içine bir iki damla bulaşık deterjanı damlatın ve bulaşık süngeri ya da bezi ile ovalayın. İyice duruladıktan sonra geçecektir. Eğer çok sık kullanıyor ve uzun aralıklarla yıkıyorsanız, küllüğünüzü bu yöntem yeterince etkili olmayabilir. Bu gibi durumlarda bir sonraki yöntemi uygulayın.

2-)Çamaşır Suyu ile Temizleme

Sık kullandığınız küllüğünüzün dibine yapışan küller ilk yöntem ile geçmediyse bu yöntem kesinlikle işe yarayacaktır. Küllüğünüzü boşaltıp akan suyun altında kirlerini akıttıktan sonra içine bir miktar çamaşır suyu koyun. Dibinde kalan küllerin üzerini kaplayacak kadar olması yeterli olacaktır. Bir süre bu şekilde bekletin. Küller iyice yumuşadığında bulaşık teli veya bir bez yardımı ile ovalayın. İyice durulandığından emin olana kadar durulayın ve güneşte kurumaya bırakın.

3-)Sirke ile Temizleme

Çamaşır suyu hem kimyasal bir madde olduğu için hem de kokusunu sevmeyenler olduğu için çamaşır suyuna iyi bir alternatif de sirkedir. Asitli yapısı sayesinde etkili bir çözüm sağlar. Aynı şekilde boşaltılıp durulanan kül tablasının içine dibine yapışan küllerin seviyesinde sirke koyun. Küller yumuşayana kadar bekleyin. Daha sonra ovalayarak temizleyin. Güneş vuran bir yere koyarak kurumasını bekleyin.

4-)Limon ile Temizleme

Dibine sigara küllerinin yapıştığı küllüğü temizlemenin bir diğer yolu da kaba kirlerinden kurtulan küllüğe birkaç damla limon damlatıp 5 dakika bekleyin. Sonra az miktarda tuz koyun ve ovalamaya başlayın. Tertemiz olduğunu göreceksiniz.

5-)Diş Macunu ile Temizleme

Kül tablanızın içine mercimek büyüklüğünü geçmeyecek kadar diş macunu sıkın ve iyice ovalayın. Ardından durulayın. Pırıl pırıl olduğunu göreceksiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ