Kumanda Nasıl Temizlenir?

Kumanda Nasıl Temizlenir?

Evlerde bulunan büyük elektronik aletlerin bir çoğunun kumandası bulunur. Bu sayede elektronik aletlerin yanında olmadan istenilen komutlar verilebilir. Günümüzde en çok kullanılan kumanda ise klima kumandasıdır. Klima kumandasının ardından en çok kullanılan ikinci kumanda televizyon kumandasıdır.

Gün içinde defalarca ele alındığı göz önünde tutulursa kirlenmemiş gibi gözükse dahi fazlasıyla kirlenmiş durumdadır. Bu nedenle belli aralıklar ile evde bulunan tüm kumandaları özenle temizlemek gerekmektedir. Kumanda temizlemek pratik birkaç yöntem ile mümkündür. Bunun için mikrofiber bir bez, pamuk, kulak temizleme çubuğu, kürdan ve çamaşır suyu gerekmektedir.

1-)Mikrofiber Bezle Temizleme

Kumandalar elektronik aletler olduğu için içlerindeki çipler su ile temas ettiği takdirde kumandanın bozulmasına neden olur. Bu nedenle su ile doğrudan temizlemek yanlış bir yöntem olacaktır. Ancak temiz bir mikrofiber bezi su ile nemlendirerek temizlemek mümkündür. En pratik yöntem olan bu yöntem ile nemli mikrofiber bez yardımıyla kumandanızın tüm yüzeyini iyice silerek temizleyin. Bezde bulunan az miktardaki suyun tuşların arasından içine doğru sızmaması için nemli bez ile sildikten hemen sonra temiz ve kuru bir ile tekrar silin.

2-)Çamaşır Suyu ve Kulak Temizleme Çubuğu

Çamaşır suyu kullanarak kumanda temizlemek için kumandanın yüzeyi ile doğru orantılı miktarda çamaşır suyunu çay tabağı gibi küçük bir kabın içine koyun. Ardından kulak temizleme çubuğunu çamaşır suyuna batırarak ıslatın ve kumandanın tuşlarının arasında gezdirerek temizleyin. Ancak bu işlemi uygularken çok dikkatli olmalısınız.

Çünkü kulak temizleme çubuğunu çok miktarda çamaşır suyuna batırırsanız, kulak temizleme çubuğunda fazla miktarda bulunan çamaşır suyu tuşların yanlarından sızarak kumandanızın çiplerine zarar verebilir. Bu durum kumandanızın bozulmasına neden olabilir.

Kulak temizleme çubuğu kirlendikçe temiz bir tane daha alarak kumandanın tüm yüzeyini temizleyin. Bu yöntem ile temiz gözüken kumandalardan bile oldukça kir çıkar ve kumandanız pırıl pırıl olur. Ancak bu yöntemi uygularken fazlasıyla dikkatli olmalısınız. Çamaşır suyu kimyasal içerikli bir temizleme ürünü olduğu için tuşların üzerine gelmesi durumunda yazıların ve renklerin silinmesine neden olabilir.

3-)Kürdan ve Pamuk ile Temizleme

Bir kürdanın ucuna ince bir tabaka şeklinde pamuk sarın. Ardından hazırladığınız bu kürdan ile tuşların çevresini silerek kumandanızı detaylı olarak temizleyebilirsiniz. Ayrıca kumandanızın üzerine bir şey dökülmesi halinde bu yöntem ile dökülen maddenin kumandanın içine sızmasını engelleyebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ