Meme Ucuna Yakın Çıban

Meme Ucuna Yakın Çıban

Çıban vücudun herhangi bir yerinde oluşabilen genellikle deride kızartı ve şişkinlik oluşturan bazı durumlarda ateş yapan irin birikmesidir. Halk arasında patlamaya yakın başlanmış sivilce olarak da bilinmektedir.

Çıban oluşumu memeye yakın oluştuğu taktirde özellikle kadınlar tarafından endişeye sebep olmaktadır. Meme ucuna yakın çıban oluşumu bazı durumlarda ciddi problemler oluşturabilir.

Meme ucuna yakın çıban oluşumu durumunda kişi ciddi ağrı çekebilmektedir. Özellikle meme ucu gibi vücudun hassas bölgesinde çıkan çıbanlar ciddi sorun oluşturabilmektedir.

Meme ucuna yakın çıban oluşumu bu bölgede meydana gelen bir enfeksiyondan kaynaklanabilmektedir. Özellikle çıban patladıktan sonra o bölge iyi temizlenmez ise ciddi enfeksiyonlar oluşabilir.

Çıbanlar baş verene kadar ciddi problemler oluşturabilir. Baş vermeyen çıbanlar genellikle şişlik şeklinde gözükmektedir; vurma, bastırma gibi hareketler ile ciddi ağrı oluşturur. Çıbanın baş vermesi çıbanın patlama evresine geçtiğinin göstergesidir.

Kadınlarda özellikle emzirme döneminde çıban oluşumuna sıkça rastlanılmaktadır. Emzirme döneminde kadınların meme uçlarında çatlak oluşmaktadır. Emzirme esnasında ya da normal zamanlarda kişinin meme uçlarında bulunan mikroorganizmalar bu çatlaklardan girerek inflamasyon oluşumuna sebep olabilmektedir. Oluşan inflamasyon daha sonraki evrelerde çıban oluşumuna sebep olmaktadır.

Memede Çıkan Yaralar

Memede çıkan yaralar arasında en fazla meme ucuna yakın çıban ya da sivilce oluşumu görülmektedir. Meme bölgesinde çıban oluşumu mutlaka uzman bir doktor tarafından kontrol edilmeli gerekli tedavi yöntemine geçilmelidir.

Memede çıban oluşumu kişide ciddi ağrı oluşturabilir. Hatta bazı durumlarda kişi ciddi göğüs ağrısı çeker. Meme ucuna yakın çıban oluşumu özellikle emziren annelerde çok sık görülür ve bu durumda acil tedavi de gerektirir. Emzirme esnasında çıban patlayarak süte karışabilir bu durum bebeğin zarar görmesine sebep olabilmektedir.

Bu sebeple loğusalık döneminde çıkan çıbanlar acilen tedavi edilmelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ