Meme Ucunda Beyaz Kabarcık

Meme Ucunda Beyaz Kabarcık

Meme ucunda beyaz kabarcık oluşumu emziren kadınlarda çok sık rastlanmaktadır. Meme ucunda beyaz kabarcık genellikle süt kabarcığı olarak bilinmektedir. Bu süt kabarcığına bleb ( tıkalı meme ucu ) denir. Bleb bloke olmuş meme başı gözeneği demektir. Süt kanalı çıkışının üzeri deri ile kaplıdır. Süt bu derinin arkasında birikmektedir. Meme ucunda beyaz kabarcık oluşumu meme başında olabileceği gibi meme başı çevresinde de oluşabilir. Genellikle can yakıcı, beyaz, şeffaf veya sarı bir nokta şeklinde olabilir.

Kabarcık ve kabarcığın hemen arkasında acı hissedilmektedir. Eğer zararsız bir süt kabarcığı ise meme sıkıldığında baskı ile birlikte bu kabarcık patlayarak süt dışarı doğru akar. Ancak açılmayan aşırı acı veren bir süt kabarcığı söz konusu ise mutlaka doktorunuza başvurunuz. Süt kabarcığı dışında meme başında sürtünmeyle ya da bir enfeksiyon sonucu da kabarcık oluşabilir. Bu kabarcığın başlangıçta beyaz sonradan kırmızı ya da kahverengi olması ciddi bir sorun göstergesi olabilir. Uzun süre geçmeyen kırmızı ve kahverengi kabarcık oluşumunda doktorunuza başvurunuz.

Meme Ucunda Beyaz Sivilce

Meme ucunda beyaz kabarcık bazen bir sivilce görünümünde olabilir. Bu durum kadınların meme kanseri korkusuyla paniğe kapılmasına neden olabilir. Meme ucunda oluşan beyaz sivilce meme kanseri başlangıcı gibi algılansa da çoğu zaman meme kanseriyle bir bağlantısı bulunmamaktadır. Genellikle meme ucunda beyaz sivilce oluşumu egzama benzeri bir hastalığın başlangıcı olabilmektedir. Giderek yayılan sivilce durumunda mutlaka doktora gidilmelidir. Meme ucundaki sivilceye kimi zaman derinin altında bulunan beze eşlik edebilmektedir. Bu beze yağ bezesi gibi zararsız bir beze olabileceği gibi kötü huylu bir tümör de olabilmektedir. Bu gibi bezenin eşlik ettiği durumlarda doktora giderek gerekli testleri yaptırmak erken teşhis için önem arz etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ