Memede Acıma

Memede Acıma

Kadınların birçoğunun ortak problemi olan memede acıma ve ağrı genellikle kadınların panik ve endişeye kapılmasına sebep olmaktadır. Tüm bu panik ve endişenin altında meme kanseri riski yatmaktadır. Kadınların %60-70’i memede acıma ve ağrı çekmektedir. Ancak her memede acıma kanser riski değildir. Memede acıma hissinin birçok sebebi olabilir. Uzun süreli geçmeyen meme ağrılarında mutlaka doktora başvurarak gerekli tetkikleri yaptırınız.

Memede Acıma Hissi Neden Olur ?

Memede acıma hissinin sebeplerini cinsiyetlere göre ayrılmanın yanı sıra yaşa göre de ayırmak mümkündür. Memede acıma hissi kadınlarda ;

  • Adet döneminden kaynaklı hassasiyet; hormonal değişimlerden dolayı genellikle adet döneminde, öncesinde ya da sonrasındaki bir hafta boyunca memede acıma hissi normaldir.
  • Emzirme döneminde hormonal kaynaklı ya da emzirme eyleminden dolayı memenin deforme olmasından dolayı memede ağrı oluşabilir.
  • Büyüme gelişme dönemindeki kız çocuklarında büyüme hormonlarından kaynaklı göğüslerde ağrı oluşabilmektedir.
  • Patolojik kaynaklı tümör varlığında gerçekleşen meme ağrıları genellikle ağrısız başlar ilerleyen dönemlerde tümörlerin büyümesi ile memede acıma ve hassasiyet hissinde artış gözlenmektedir.
  • Asıl kaynağı meme olmayan göğüs duvarındaki kaslardan kaynaklanan ağrılar sıkça meme ağrıları ile karıştırılmaktadır.

Erkeklerde ;

Erkeklerde memede acıma ve ağrı çok sık gözlenmemektedir. Ancak karşılaşılan durumlar gösteriyor ki erkeklerde meme ağrısı kadınlara göre daha riskli ve tehlikeli olabilmektedir.

  • Büyüme çağındaki erkek çocuklarında büyüme hormonlarından kaynaklı göğüslerde ağrı olabilmektedir. Bu doğal bir ağrıdır.
  • Tümör kaynaklı ağrı ve acıma gerçekleşebilmektedir. Böyle bir durumda mutlaka doktorunuza başvurarak tümörün iyi veya kötü huylu olduğunu öğrenerek tedavi yolunuzu belirleyiniz.

Unutulmamalı ki günümüzün en büyük sorunlarından biri kanserdir ve meme kanseri yapılan sıralamada başta gelmektedir. Bu sebepten dolayı uzun süre geçmeyen doğal durumların dışında gerçekleşen göğüs ağrılarında mutlaka uzman doktora başvurunuz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ