Memede Sivilce

Memede Sivilce

Meme ucunda ya da kahverengi bölgesinde meydana gelen sivilceler ciddi bir rahatsızlığın habercisi olabilir. Son yıllarda hızla artış gösteren meme kanserinin erken dönemlerinde meme üzerinde meydana gelen patolojik değişimler hastalığın tanısı için çok önemlidir.

Meme vücutta ter bezinin en fazla bulunduğu bölgelerden birisidir. Ter vücudun sıcaklık dengesini, su dengesini koruması için gerçekleşen bir koruma ve denge mekanizmasıdır. Ter bezlerinin olduğu bölgelerde meydana gelen tıkanıklıklar sebum tabakasında birikir ve sivilce oluşumuna sebep olabilir. Bu durum ciddi bir durum değildir önlenebilir.

Terden korunmak amacıyla kullanılan vücut losyonları ya da vücut kremleri de kişi de sivilce oluşumuna sebep olabilmektedir. Böyle durumlarda haricen kullandığınız ürünleri bırakarak meme ucunu ve etrafını bol suyla yıkayınız.

Memede sivilce denilince elinize büyük yağ bezesi şeklinde bir sivilce geliyorsa bu durum ciddi olabilir. Böyle durumlarda sivilceyi sıkmaya çalışmayınız.

Meme kanserinde oluşan küçük kitlelerin ki bunlar çoğu zaman yağ bezesi olarak algılanır ve önemsenmez erken teşhisi çok önemlidir. Bu sebeple memede sivilce oluşumu durumu da dahil meme başında ya da etrafında meydana gelen değişimlerde mutlaka doktorunuza başvurarak gerekli testleri yaptırınız.

Memede Sivilce Neden Çıkar?

Memede sivilce oluşumu günlük yaptığımız küçük hatalardan ya da kullandığımız kimyasallardan kaynaklı meydana gelebilmektedir.

  • Spor yaptığınız esnada mutlaka pamuklu kıyafetler tercih edin. Spor esnasında oluşan ter vücudunuzda sebum tabakası ile birleşerek sivilce oluşumuna sebep olabilir.
  • Duş esnasında kullandığınız şampuan ve duş jelleri sivilce oluşumuna sebep olabilir.
  • Banyodan sonra kullandığınız yağlı vücut nemlendiricileri memede sivilce oluşumuna çok sık sebep olur. Bu sebeple yağlı olmayan nemlendiricileri tercih ediniz.
  • Bazı kadınların en büyük problemi meme etrafında tüy oluşumudur. Bu tüylerin herhangi bir şekilde alınımı sivilce oluşumuna sebep olabilmektedir.

Tüm bunların dışında memede oluşan sivilcelerin nedenini bulamıyorsanız ve uzun süredir tekrarlayan ve artan şekilde sivilce oluşumunda acilen bir cildiye uzmanıyla görüşünüz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ