Mide Kisti

Mide Kisti

Çeşitli sindirim sistemi rahatsızlıklarını tetikleyici lezyonların birikmesi halinde mide kisti sorunu baş gösterebilir. Vücudun herhangi bir bölgesinde oluşabilen kistlere, midede rastlanabilmektedir. Kist sonucu kişinin hemen paniğe ve endişeye kapılmasına neden olur. Bunun nedeni, her kistin kötü huylu olduğunun düşünülmesidir. Oysa ki kötü huylu kistler olabileceği gibi iyi huylu kistler de vardır.

Mide kistinin en bilindik belirtilerinden biri, mide ağrılarıdır. Spazm şeklinde mide ağrıları belirebilir. Fakat farkedilen bu spazm formundaki ağrılar çoğu zaman mide rahatsızlıklarına yorularak, fazla önemsenmemektedir. Mide ağrısı; ülser, gastrit ve reflü gibi mide rahatsızlıklarının işaretçisi olabileceği gibi mide kistinin de belirtileri arasındadır. Özellikle yemek yedikten hemen sonra ağrılara sık rastlanır. Genellikle spazm halinde beliren bu ağrıların altında yatan nedenin doğru tespiti ve nedene yönelik tedavisi için uzman doktora başvurulması tavsiye edilir.

Mide Kisti Neden Olur?

Yapısı gereği kadınlarda erkeklere nazaran mide kisti(tümörü) sorunu daha fazla görülmektedir. Yaşlılık döneminde daha fazla rastlanan mide tümörünün nedenleri tam olarak saptanabilmiş değildir. Ancak tümör oluşumunu tetikleyici bir takım faktörler saptanmıştır.

  • Kalıtımsal yatkınlık: Aile bireylerinden herhangi birinde mide tümörü sorunu olan kişide, aynı rahatsızlığın görülme ihtimali oldukça yüksektir.
  • Midede oluşabilecek kronik iltihaplanmalar, kist ihtimalini arttırıcıdır.

Mide Kisti Belirtileri Nelerdir?

  • midede şiddetli ağrı
  • iştahsızlık ve bunun akabinde kilo kaybı
  • mide bulantısı ve kusma

İlk olarak daha çok mide ağrısı ile kendini gösteren bu rahatsızlığın uzman tarafından kesinlikle kontrol edilmesi gerekmektedir. Yapılacak tetkiklerin ardından ağrıların altında yatan neden saptanır ve mide kisti sonucuna varılırsa, tedavi sürecine başlanır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ