Plesanta Anterior

Plesanta Anterior

Plesanta bebeği hamilelik süreci boyunca koyuyan genişçe bir zardır. Bebek 9 ay boyunca bu zar içerisinde bulunur. Plesanta bebek için hayati önem taşımaktadır. Çünkü plesanta bebeğin hamilelik süresi boyunca beslenmesi için gerekli olan besinin anneden bebeğe geçmesine yardım eder. Aynı zamanda solunum için gerekli olan oksijene de plesanta aracılığıyla sahip olur.

Plesanta aynı zamanda bebeğin sahip olduğu besin atıklarını ve solunum atıklarının anneye geçmesini sağlar. Bu sebeple bebek için plesanta olmazsa olmazdır ve plesantada meydana gelebilecek en ufak problem bebeğe ciddi zarar verebilir.

Plesantada sıkça karşılaşılan preblemlerden biri plesanta anteriordur. Plesanta anterior muayene esnasında ortaya kolayca çıkabilir. Peki plesanta anterior nedir?

Plesanta anterior plesantanın rahmin önüne geçmesi anlamanına gelen bir rahatsızlıktır. Bu durum çok ciddidir. Farkedildiği an gerekenin yapılması gerekir.

Plesanta anteriorda genellikle bebeğin zarar görmemesi için sezeryan yapılır. Sezeryan mutlaka doktor tarafından verilen karar ile gerçekleştirilir.

Plesanta Anterior Yerleşimli Tedavisi

Plesanta anterior; plesantanın rahmin ön duvarına doğru yerleşmesidir. Bu durum bebek için zarar oluşturabilir. Bu sebeple plesanta anterior teşhisi konulduğu an bebek yakından incelenmeli ve gerekli müdahale yapılmalıdır.

Plesanta anteriorda kesin müdahale genellikle doğumun acil olarak sezeryan ile alınmasıdır. Bu durum en kesin çözüm olarak görülse de bazı durumlarda sezeryan hemen gerçekleştirilemez.

Sezeryanın hemen gerçekleştirilemediği durumlarda bebek ve annenin yakından takibi çok önemlidir. Bebeğin zarar görmesinin an meselesi olduğu bu durumda saniyeler önem taşımaktadır.

Plesanta anterior yerleşimi görülen annenin sık sık muayene edilmesi gereklidir. Doktorun ön gördüğü anda da sezeryan yapılarak bebek alınır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ