Sert Kurabiye Nasıl Yumuşatılır?

Sert Kurabiye Nasıl Yumuşatılır?

Hamur işi yiyecekler türk mutfaklarında önemli bir yere sahiptir. Hamur işi açısından oldukça zengin bir yelpazeye sahip olan Türk mutfağı aynı zamanda da hamur işi yiyeceklerin lezzetini de kanıtlamış durumdadır. Ülkemizde de sevilerek tüketilen hamur işi yiyecekler çeşitlilik anlamında fazlası ile geniş bir alana sahiptir. Genellikle 5 çayı gibi etkinliklerde ya da akşam otururken yemek için yapılan hamur işi gıdaların ilk sıralarında börekler ve kurabiyeler gelmektedir.

Bunlar da kendi içlerinde birçok çeşit barındırmaktadır. Börekler çıtır börekler, yumuşak börekler, gül böreği gibi birçok çeşide ayrılırken kurabiyeleri de tuzlu kurabiyeler ve tatlı kurabiyeler olmak üzere iki başlığa ayırabiliriz.

Ancak kurabiyeler iki genel başlık altında toplanabilse de oldukça geniş bir çeşitliliğe sahiptir. Tatlı ve tuzlu olmalarının yanı sıra sert kurabiyeler ve yumuşak kurabiyeler olmak üzere de iki farklı başlık altında toplanabilir. Sert kurabiyeler bazı insanlar için fazla sert gelebilir. Bu durumda kurabiyeleri yumuşatmak gerekir. Başta kurabiyenin çeşidi sert kurabiye olduğu için nasıl olacağı düşündürse de oldukça kolay bir şekilde uygulayabileceğiniz birkaç yöntem ile sert kurabiyeleri yumuşatabilirsiniz.

Sert Pişen Kurabiye Nasıl Yumuşatılır?

1-)Elma Dilimleri Kullanarak Yumuşatma

Elma dilimleri sert kurabiyeleri yumuşatmak için kullanılabilecek en etkili yöntemdir. Uygulaması da oldukça kolay olan bu yöntem için gereken tek malzeme elmadır. Yumuşatmak istediğiniz sert kurabiyelerin miktarı ile orantılı bir büyüklükte elma alın.

Daha sonra bu elmayı akan suyun altında güzelce yıkayın ve yıkama işleminin ardından elmayı ortadan ikiye bölerek sap kısımları ile birlikte çekirdeklerini de çıkararak ayıklayın. Ayıklama işlemini tamamladıktan sonra elmayı yumuşatmak istediğiniz tüm kurabiyelere yetecek şekilde dilimleyin.

Dilimlemiş olduğunuz elma dilimlerini yumuşatmak istediğiniz sert kurabiyelerinizin üzerine yerleştirin. Her kurabiyenin üzerine bir elma dilimi gelmesine dikkat edin. Bu şekilde hazırlamış olduğunuz kurabiyelerinizi kapalı bir kapta bir süre bekletin. Yeterince beklediğinizde kurabiyelerinizin yumuşadığını göreceksiniz. Bu bekleme süresi kurabiyelerin ne kadar yumuşamasını istediğinize bağlı olarak değişecektir.

2-)Sofra Bezi Kullanarak Yumuşatma

Sofra bezi ya da herhangi pamuklu bir bez kullanarak da sert kurabiyelerinizi yumuşatabilirsiniz. Bunun için iki farklı zamanlama bulunmaktadır. Öncelikle sert olarak yapmış olduğunuz kurabiyelerinizin biraz daha yumuşak olmasını istiyorsanız fırından çıkardığınız anda tepsinin üzerini sofra bezi ile örterek bir süre bekleyin.

Kurabiyelerin sıcağı bez yardımı ile kısa sürede yumuşamalarını sağlayacaktır. Bir diğer zamanlama ise kurabiyeler soğuduktan sonra herhangi bir zamandır. Yine aynı şekilde yumuşamasını istediğiniz kurabiyeleri bir sofra bezinin içerisine koyarak bir süre kurabiyeleri bu şekilde bırakın. Daha sonra yumuşadığını göreceksiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ