Silikon Lekesi Camdan Nasıl Çıkar?

Silikon Lekesi Camdan Nasıl Çıkar?

Silikon tadilat ve tamirat işlerinde en fazla kullanılan kimyasaldır. Birbirinden çok farklı olan yüzeyleri yüksek yapıştırıcı özelliği ile kolaylıkla birbirine yapıştırabilir. Silikon aynı zamanda yüksek yalıtma özelliğine sahiptir.

Silikon kullanım esnasında çevre bölgelere yapışabilir. Bu durum kolaylıkla üstesinden gelinebilecek bir problemdir. Peki oluşan silikon lekesi camdan nasıl çıkar ?

Islak Bez ya da Islak Mendil ile

Silikon bulaşması durumunda hızlıca müdahale edilmelidir. Bu durumda silikon kolaylıkla bulaştığı yüzeyden çıkarılır. Kurumamış silikon bulaşan camı ıslak mendil ya da ıslak bez ile silmek yeterlidir. Ancak bu durum kurumamış silikonda kullanılabilir.

Deterjanlı Bez İle

Eğer silikon kullanımı esnasında cama silikon bulaştı ve bu durum anında farkedilmez ise kullanılır. Silikon tamamen kurumamış ancak ıslak bez ile silinince de çıkmıyor ise deterjanlı bez kullanılması gerekmektedir. Deterjanlı bez genellikle oluşan lekeyi çıkarmaktadır.

Alkol ve Silikon Çözücü Kullanımı

Silikon yapımından çok sonra silikon bulaşan cam yüzeyler temizlenecek ise durum biraz zordur. Kurumuş silikon yaş haline göre daha zor yüzeyden ayrılır. Bu durum için genellikle özel olarak kullanılan kimyasallar tercih edilmektedir. Bu tarz kimyasallar marketlerde kolaylıkla bulunabilir. Aynı zamanda izopropil alkol de kurumuş silikonu çıkartmak için sıkça tercih edilir.

Son Çare Olarak Aseton Kullanımı

Silikonun yapıldığı cam çok hassa ise ve ne yaptıysanız silikon kalıntılarını çıkaramadıysanız bu yöntemi kullanabilirsiniz. Ancak kullanacağınız silikon çok yüksek saflıkta olmalıdır. Bu kadar yüksek saflıktaki silikonu piyasada bulmak problem olabileceği için bu yöntem genellikle tercih edilmemektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ