Sırta Vuran Ağrı

Sırta Vuran Ağrı

Sırta vuran ağrı akıllara ilk olarak sırt bölgesinde bulunan omurlarda meydana gelen bir hasar yada sırt kaslarında meydana gelen bir zedelenmeyi getirmektedir.

Sırt bölgesindeki omurlarda meydana gelen düzleşme, kireçlenme ya da fıtık oluşumu kişinin ciddi derecede sırt ağrısı çekmesine sebep olmaktadır. Aynı zamanda bu bölgedeki kasların soğuk havalara bağlı üşütülmesi yada travma sonrasında kaslarda meydana gelen zedelenmeler de sırt ağrısına sebep olabilmektedir.

Sırt ağrısı sadece sırt bölgesinde meydana gelen bir sorun sonucunda oluşmamaktadır. Bazı rahatsızlıklarda kendisini sırt bölgesine vuran ağrı ile gösterebilmektedirler. Örneğin böbreklerde meydana gelen problemlerde özellikle böbrek taşı oluşumunda sırta vuran ağrı çok belirgin şekilde hissedilir.

İç organlarda meydana gelen rahatsızlıklarda da kişi sırt ağrısı çekebilir. Özellikle akciğerlerde meydana gelen tümör oluşumu, akciğer iltihaplanması, zatürre gibi rahatsızlıklarda kişi ciddi ve dayanılmaz sırt ağrıları çekebilir.

Sırta vuran ağrı ani bir şekilde meydana geldi ise ve kişinin nefes almasına engel olacak düzeyde hissediliyor ise bu durum kalp krizinin habercisi olabilir. Bazı kişilerde sırt bölgesinden giren ve ani şekilde oluşan ağrılar incelendiğinde kişinin kalp krizi geçiriyor olduğu tespit edilmiştir.

Sırta Vuran Ağrı Tedavisi

Sırta vuran ağrının birden fazla sebebi olabilir. Ağrının kaynağının tespit edilmesi ve buna uygun tedavi yönteminin belirlenmesi çok önemlidir. Bu aşamada kişinin kulaktan duyma bilgiler yerine uzman bir doktora gitmesi, gerekli tetkikleri yaptırması tedavinin seyri ve hastanın sağlığı açısından çok mühimdir.

Sırta vuran ağrıların yüksek bir bölümü omurlardan kaynaklıdır. Meydana gelen fıtıklar, kireçlenmeler ve düzleşme sırt bölgesinde ağrıya sebep olmaktadır. Bu durumda kişinin gerekli tetkikleri yaptırarak gerekli ise ameliyat olması aksi halde düzenli olarak fizik tedavi programına uyması gerekmektedir.

Sırta vuran ağrının sebebi iç organlarda meydana gelen rahatsızlıklardan kaynaklı ise acilen hastalığın tedavi edilmesi gerekmektedir. Hastalığın ortadan kalkması ağrının da ortadan kalkmasını sağlamaktadır. Aynı zamanda böbrek taşlarından dolayı meydana gelen sırt ağrılarında kişinin ilaçlarını düzenli kullanması ve bol su tüketimi ağrının azaltılması açısından çok önemlidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ