Sivrisineklerden Kurtulmanın 10 Yolu

Sivrisineklerden Kurtulmanın 10 Yolu

Sivrisinekler özellikle yaz aylarında kendilerini oldukça çok gösterirler. Bunun nedeni ise havaların ısınması ile terlemelerin artmasıdır. Terli vücutlar sivrisinekler için çağırıcı etki uyandırmaktadır. Ancak birbirinden farklı ve etkili 10 şekilde sivrisineklerden kurtulmak mümkündür.

1-)Karanfil ve Limon

Karanfil ve limon kokusu birçok kişinin sevdiği kokulardandır. Eğer sizde bu kokulardan rahatsız olmuyorsanız, yeşil limonları 2 parçaya ayırarak üzerlerine karanfil dikin. Hazırladığınız limonları pencerelerin önüne koyarak sivrisinekleri engelleyebilirsiniz.

2-)Taze Fesleğen

Fesleğen kokusu 7’den 70’e herkesin sevdiği kokulardan birdir. Aynı zamanda sivrisinekleri kaçırmak içinde harika bir yöntemdir. Sivrisinek istemediğiniz her odaya 1’er saksı taze fesleğen koymanız sivrisinekleri odadan uzaklaştıracaktır. Eğer çok büyük bir odanız varsa büyüklüğüne göre 2 ya da 3 saksı koyabilirsiniz. Pencereye yakın yerlere koymak daha etkili sonuçlar verir.

3-)Aleo Vera, Kabartma Tozu ve Su

3 üründe her ne kadar birbirinden çok farklı gözükse de sivrisineklerden kurtulmak için etkili bir karışım. 3 ürünü de karıştırarak macun kıvamında bir karışım hazırlayın. Bu karışımı sivrisinek ısırıklarının üzerine sürerek kaşıntı hissinden kurtulabilirsiniz.

4-)Limon Yağı, Su ve Fesleğen ya da Nane Yağı

Öncelikle bu karışımın oranları 1 su bardağı suya 5 damla limon yağı ve 10 damla da fesleğen yağıdır. Ancak fesleğen kokusundan hoşlanmıyorsanız, nane yağı kullanmak da etkili bir sonuç almanızı sağlayacaktır. Bu şekilde hazırladığınız karışımı tüm vücudunuza uygulayın.

5-)Sirke ve Doğal Otlar

Sirke ve otlar ile hazırlayacağınız karışım en etkili sivrisinek kovuculardan biridir. Bunun için 1 su bardağı sirkeye 1’er tutam adaçayı, kekik, nane, lavanta ve biberiye ekleyin. Bu karışımı uygun büyüklükte bir cam kavanozda hazırlayın. Daha sonra çalkalayarak buzdolabına koyun. 2 hafta boyunca her gün çalkalama işlemini tekrarlayın. Daha sonra 1’e 1 oranında sulandırarak vücudunuza sürün.

6-)Su Torbası

Genellikle ışığa gelen sivrisinekleri kaçırmak için ışığınızın yanına su torbası asın. Bunun için şeffaf bir poşete su doldurun ve bu poşeti kullanın.

7-)C Vitamini

C vitamini terlemeyi önlediği için C vitamini tüketimi sivrisinekleri uzaklaştırmak için oldukça etkili ve kolay bir yöntemdir. C vitamini vücutta depolanmadığı için fazla tüketme kaygısı taşımadan rahatlıkla tüketebilirsiniz.

8-)Muz Kabuğu

Muz kabukları sivrisinek ısırıklarının ardından oluşan kaşıntı hissini ortadan kaldırmak adına etkili bir yöntemdir. Bunun için yediğiniz muzların kabuklarını saklayın. Dilerseniz buzluğa atarak daha uzun süreli saklayabilirsiniz. Muz kabuklarını sivrisinek ısırıklarının üzerine sürmek kaşıntı hissini ortadan kaldıracaktır.

9-)Soğan veya Sarımsak

Soğan ve sarımsak kokusu sivrisinekleri kaçırmak için etkili olan kokulardandır. Bunun için soğanı ya da sarımsağı ortadan ikiye keserek pencere önlerine koyun. Koku sivrisinekleri uzaklaştıracaktır.

10-)Duş Almak

Sivrisinekler terli ciltlere daha çok geldikleri için yatmadan önce duş almak sivrisinekleri kaçırmak için iyi bir yöntemdir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ